Tapparan voittomaalissa härski piirre – Tommi Niemelä kuuli kyseenalaisen selityksen

Nick Baptiste laukoi Tapparan voittomaalin heti jatkoerän alussa 1:46
Nick Baptiste laukoi Tapparan voittomaalin heti jatkoerän alussa

Tappara eteni tämän kevään finaalisarjassa 3–1-johtoon, kun Nick Baptiste laukoi perjantain neljännen ottelun ensimmäisessä jatkoerässä kiekon maaliin. Osumaan liittyi kyseenalainen piirre.

Tappara pääsi vastaiskuun, kun Tapparan Otto Somppi taklasi selästä kiekkoa tavoitellutta Pelicansin Lubos Horkyä. Tämän jälkeen limppu pelattiin Nick Baptistelle, joka painoi pikkumustan aivan ylänurkkaan.

Video tapahtuneesta näkyy jutun yläreunasta.

Ottelun jälkeen Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuuli sangen erikoisen selityksen asiaan.

– Kuulemma olisi runkosarjassa vihelletty. Se oli ihan päivän selvä jäähy, Niemelä murahti Lahden Isku Areenan pelaajakäytävällä.

Pelicans menetti pahasti otteensa ottelun kolmannessa erässä, kun sen 2–0-johto kääntyi Tapparan 3–2-etumatkaksi. Asialla oli joka kerta sama mies: Tapparan kultakypärä Anton Levtchi.

Olisiko siinä pitänyt ottaa aikalisä, kun ote kääntyi vahvasti Tapparalle?

– Siinä tuli sitten Liigan aikalisä. Oli mielessä, että seuraavaksi otetaan. Mutta jos siinä ei ole tapahtunut mitään muuta, niin eivät ne seuraavat 30 sekuntia hommaa muuta. Aina voidaan ajatella, että voitaisiin saada yksittäisellä hetkellä momentumia hetkeksi pois. Uskoimme, että tv-katko olisi sen tehnyt. Noh, se ei sitä muuttanut. Muutos tuli vasta sitten kun kaveri teki kolmannen, Niemelä vastasi, jatkaen:

– Meillä on aika paljon pelillistä perattavaa tuon kolmannen erän osalta, että minkä takia meidän tarjontamme olivat niin heikkoja.

Mitä yritit viestiä tv-aikalisän aikana?

– Kyllä siellä yritettiin tosi kovaa huutaa ja yritettiin saada jätkille rohkeutta kiekon kanssa toimimiseen. Ja että kiekotta ja kiekon kanssa pitää luistella. Jos sitä ei tee, niin ei aukea paikkoja. Sitä ei tapahtunut. Tuo on lähtökohtaisesti meidän valmentajien vastuulla, kun emme saaneet jätkiä ymmärtämään sitä, että mitä meidän pitäisi tehdä paremmin, Niemelä sanoi aiheesta.

Sattuuko valmentajaa sydämeen, kun näkee, että peli meinaa sulaa käsistä?

– Enemmän ärsyttää. Jos mennään sydämeen sattumiseen, niin ne ovat sitten eri asioita elämässä, mistä sellaista tulee. Kova ärsytys siitä, että emme päässeet kolmannessa erässä sille tasolle, minne olisimme halunneet. Taistelimme kuitenkin hienosti jatkoajalle. Suunnitelma onnistui loppuhetkillä. Tällä kertaa vain ei riittänyt voittoon, Niemelä mietti.

Mestaruus on katkolla sunnuntaina Tampereella.  

Lue myös:

    Uusimmat