Näillä teillä luvassa ruuhkaa tänä kesänä – tietä päällystetään tuhansia kilometrejä

Katso kartat: Näin tietyöt valtaavat Suomen ensi kesänä 9:42
Näitä paikkoja autoilijan kannattaa vältellä ensi kesänä – tai varata matkaan tavallista enemmän aikaa.

Maanteitä päällystetään tänä kesänä noin 4 000 kilometrin matkalta.

Maanteiden asfaltointi, siltojen korjaukset ja teiden korjaamiset ovat edessä tänäkin kesänä. Viiden jälkeen -ohjelmassa listattiin useampi tieosuus, joilla kulkevien kannattaa varata matkaan tavallista enemmän aikaa.

Hailuodon uusi tie hidastaa Oulussa

Väyläviraston osastonjohtaja Lars Westermarck kertoo, että Oulussa aloitellaan kahta isoa tietyötä. Nelostieltä satamaan johtavaa poikkitietä parannetaan ja Hailuodon saarelle rakennetaan kokonaan uusi tie.

– Hailuodolle ei siis tule siltaa, vaan pengertie. Erikoisuutena on se, että Oulun lounaisosasta tuleva kiviaines joudutaan ajamaan yleistä tietä pitkin. Louheajoa on siis paljon ja se aiheuttaa ruuhkia. Miljoonia tonneja kiveä ajetaan mereen, Westermarck kertoo.

Nelostie tekee kesällä mutkan

Konginkankaan kohdalla on kaksi tiehanketta, joiden vuoksi liikenne kierrätetään Nelostieltä Konginkankaan taajaman läpi.

– Näin saadaan rauhoitettua Nelostie tietöille. Ruuhkaa voi tulla, jos siellä tapahtuu joku häiriö, esimerkiksi rekka pysähtyy tielle, Westermarck sanoo.

Saaristoreitin sillat uusitaan

Turun saaristossa uusitaan kesällä kaksi siltaa: Paraisten Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat.

– Sillat rakennetaan nykyisten siltojen viereen. Perjantaisin mökille mennessä ja sunnuntaina takaisin tullessa kannattaa varata lisäaikaa. Siellä on varmasti ruuhkia, sille ei voi mitään, Westermarck toteaa.

Päällystystöitä koko maassa

Teiden päällystämiseen on myönnetty lisärahaa tälle vuodelle, ja tarkoituksena on päällystää kesän aikana maantietä noin 4 000 kilometrin matkalta.

– Teitä päällystetään Hangosta Utsjoelle asti. Ne on aika nopeita hommia. Noin kaksi kilometriä päästään päivässä eteenpäin, Westermarck kuvailee edistymisvauhtia. 

Katso yllä olevalta videolta missä teitä päällystetään ja korjataan ensi kesänä

Video alla: Näin Mannerheimintien suurkorjaus edistyy – tie osittain poikki vielä kaksi kesää 

Näin Mannerheimintien suurkorjaus edistyy – tie auki vielä kaksi kesää 2:08
Näin Mannerheimintien suurkorjaus edistyy – tie auki vielä kaksi kesää.

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat