Jazz-pomo vahvistaa tulikuumat NHL-huhut – "Ei ole salaisuus"

NBA-seura Utah Jazzin omistaja Ryan Smith on vahvistanut neuvottelevansa NHL:n kanssa Salt Lake Cityyn muuttavasta NHL-seurasta.

Viime viikot NHL:n ykköspuheenaiheena on ollut Arizona Coyotes ja sen tulevaisuus. ESPN uutisoi hiljattain, että NHL neuvottelisi Jazzin omistavan Ryan Smithin kanssa Salt Lake Cityyn siirtyvästä NHL-organisaatiosta.

ESPN:n tietojen mukaan Smith ostaisi NHL:n kautta Arizona Coyotesin itselleen ja muuttaisi seuran Salt Lake Cityyn täysin uuden organisaation alle. Pelaajat ja urheilujohto säilyisivät samana, mutta uuden nimen ja brändin alla.

Smith myönsi Sports Business Journalille, että mediatiedot NHL-neuvotteluista pitävät paikkansa.

– Se, mikä on pyörinyt internetissä, ei ole mikään salaisuus. Tavallisesti kaikki asiat siellä eivät ole totta, mutta tässä tapauksessa ne ovat melko totta, Smith kertoo.

Pohjat Salt Lake Cityssä pelaavalle NHL-organisaatiolle ovat jo olemassa, sillä kaupungista löytyy jo NBA-seura Utah Jazzin kotiareenana toimiva Delta Center, joka taipuu pienillä viilauksilla myös NHL-pelien näyttämöksi.

Työtä NHL-projektin ympärillä kuitenkin vielä riittää ja Smith joukkoineen on enemmän kuin valmis tekemään töitä, jotta Salt Lake Cityssä pelattaisiin NHL-kiekkoa tulevana syksynä.

– On todella paljon tekemistä. Harjoitustilat ja muut, meidän on hoidettava ne. Jos kaikki ovat mukana, me löydämme keinot. Olemme tehneet vaikeampiakin asioita, Smith vakuuttaa.

– Haluan käyttää kaiken aikani tänä kesänä luodakseni kokonaan uuden brändin ja tehdä kaikki pikkuasiat ja -yksityiskohdat. Olisin mieluummin olympialaisissa, kuten muutkin, mutta kun tällaiset asiat tulevat eteesi, et voi räpäyttää edes silmiäsi, Smith sanoo.

Toistaiseksi Lauri Markkasenkin tähdittämä Utah Jazz on ollut Salt Lake Cityn urheiluvetonaula. SBJ:n mukaan Jazz on myynyt loppuun lähemmäs 300 kotiotteluaan peräkkäin. Smith uskoo aidosti, että kaupungissa on tilaa myös NHL-seuralle.

– Tuomme paljon NHL:ään. Taidamme olla yksi urheilumaailman nuorimmista omistajaryhmistä ja toivottavasti pystymme antamaan liigalle enemmän kuin otamme. Meillä on uskomaton luotto Utahin ihmisiin. Meillä oli täällä NCAA-turnaus ja areena oli täpötäynnä kello 11.

Sportsnetin tietojen mukaan NHL:n johtoporras kokoontuu torstaina hyväksymään Coyotesin myynnin ja siirtämisen uuteen kaupunkiin. Lähteiden mukaan NHL ostaisi Coyotesin 1 miljardilla dollarilla ja myisi sen sitten eteenpäin Smithille 1,2-1,3 miljardilla.

Kaupasta saatu miljardi menisi Coyotes-omistajan Alex Meruelon taskuun ja loput summasta jaettaisiin NHL-seurojen omistajien kesken.

Lue myös:

    Uusimmat