NHL-seuran muuttospekulaatiot kiihtyvät – liiga haluaa siirron pikaisesti maaliin

NHL-seura Arizona Coyotesin muuttospekulaatiot ovat ottaneet hurjasti lisäkierroksia Pohjois-Amerikassa.

Viime viikolla ESPN uutisoi, että Arizona Coyotes lakkaisi olemasta nykymuodossaan ja organisaatio olisi muuttamassa Salt Lake Cityyn. ESPN:n mukaan Arizonan pelaajia oli informoitu asiasta perjantaina.

NHL:n kerrotaan suunnittelevan kahta erilaista otteluohjelmaa ensi kaudelle. Toisessa otteluohjelmassa on mukana Arizona ja toisessa Salt Lake City.

NHL-toimittaja Pierre LeBrunin tietojen mukaan NHL paiskii kuumeisesti hommia muuton virallistamisen eteen. Liigan toiveena on saada siirto maaliin tällä viikolla ennen kuin NHL:n pudotuspelit käynnistyvät.

Salt Lake Cityn NHL-hankkeen taustalla ovat NBA-seura Utah Jazzin omistavat Ryan ja Ashley Smith, jotka ovat janonneet NHL-joukkuetta kaupunkiin jo pidemmän aikaa. Smith Entertainment Group pyysi tammikuussa NHL:ää aloittamaan laajennusprosessin NHL-joukkueen tuomiseksi Salt Lake Cityyn.

ESPN:n mukaan NHL ostasi seuran ensin Coyotes-omistaja Alex Meruelolta ja Smithit maksaisivat seuran pelaajista ja organisaation työntekijöistä 1,2-1,3 miljardia dollaria. Meruelo sai kaupasta miljardin ja loput jaettaisiin NHL:n omistajien kesken.

Tämä mahdollistaisi sen, että Meruelo voisi myös rakentaa Coyotes-seuran mahdollista uutta tulemista rauhassa ja Salt Lake Cityssä kiekkoilisi täysin eri nimeä kantava, mutta Arizonan sopimuspelaajista koostuva joukkue.

Lue myös:

    Uusimmat