Ei, tämä ei ole mikään konseptimalli: Cadillac haastaa Rolls-Roycen yli 300 000 euron superluksusautolla

Cadillac haastaa Rolls-Roycen yli 300 000 euron luksusautolla 1:51
Cadillac haastaa Rolls-Roycen ja Bentleyn yli 300 000 euron superluksusautolla.

Cadillac oli ennen muinoin synonyymi ylellisyydelle. Näistä ajoista on kuitenkin vierähtänyt aikaa jo yhden ihmissukupolven verran, mutta nyt perinteikäs jenkkimerkki aikoo tehdä paluun juurilleen.

Cadillac Celestiq on amerikkalaisvalmistajan toinen sähköauto ja ensimmäinen moderni luksusauto. Luksuksella tarkoitetaan tässä tapauksessa tasoa, jossa eurooppalaisvalmistajat, kuten Rolls-Royce ja Bentley ovat saaneet jo pitkään kahmia valtaosan asiakkaista ilman sen kireämpää kilpailua.

Täyssähköinen Celestiq onkin suora vastaus Rolls-Roycen ensimmäiselle sähköautolle, joka muuten saa ensi-iltansa tänään tiistaina. Celestiqikin konseptiversio esiteltiin viime kesänä, mutta nyt paljastettu auto on ihka aito tuotantomalli.

Cadillac ottaa mallia Rolls-Roycesta siinäkin mielessä, että jokainen ostaja pääsee itse kustomoimaan autonsa valmistajan designtiimin kanssa. Cadillac odottaakin, ettei se tule koskaan valmistamaan kahta tasan samanlaista Celestiqiä.

Valmistetaan käsityönä

Jopa Escaladea pidempi, peräti 5,5 metriä pitkä sukkulamainen ökysähköauto kätkee sisuksiinsa 111 kilowattitunnin akuston, jolla yhden latauksen toimintamatka on saatu venytettyä lähes 500 kilometriin. 10 minuutin pikalataus tuo lisävirtaa noin 125 ajokilometrin edestä.

Tien tukkeena olemisesta ei tarvitse murehtia, sillä auto kiihtyy nollasta sataan 3,8 sekunnissa.

Celestiqin valmistus käynnistyy Michiganissa joulukuussa 2023. Käsityönä kasattavan auton tuotantomäärät ovat hyvin rajalliset, sillä Cadillacin mukaan autoja valmistuu enimmilläänkin vain kaksi päivässä.

Auton tarkkaa hintaa ei ole vielä kerrottu, ja lopullinen hinta riippuneekin paljon myös asiakkaan toiveista. Hinnat kuitenkin alkavat "yli 300 000 dollarista" [304 000 euroa] mikä asettaa sen samalle tasolle muun muassa Rolls-Royce Ghostin ja Bentley Flying Spur Mullinerin kanssa. Ne tosin ovat kumpikin polttomoottoriautoja.

Lähteet: Cadillac, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat