Kesä ja pizza kuuluvat yhteen. Toisaalta, niin kuuluvat myös kevät, syksy ja talvi. Poikkeuksellisen kesäisen pizzan saat uppopaistamalla ja grillaamalla. Kuulostaa todella tuhdilta, mutta lopputulos on yllättävän kevyt. Uunia tässä ei siis tarvita. Ainesosat noudattavat klassista italialaista kolminaisuutta: tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Pohja tietty vehnästä. Pizzataikinan teko on oma tieteenhaaransa, mutta tässä tapauksessa hifistelyllä ei ole niin väliä. Samoin tomaattikastike toimii hyvin simppelinä.
Pidä pizzat pieninä, jotta ne mahtuvat friteerattaviksi ja ovat muutenkin helposti käsiteltäviä.
Friteerattu ja grillattu pizza
4-6 kpl
1 annos pizzataikinaa (kts. alla)
1/2 annos tomaattikastiketta (kts alla)
2-3 tomaattiviipaletta/pizza
1 pallo mozzarellaa, mieluiten buffalomozzarellaa
kourallinen basilikaa, lehdet revittyinä (vaihtoehtona tuore oregano)
kasviöljyä
Muovaa pizzataikinasta n. cd-levyn kokoisia ohuehkoja pohjia. Kaada öljyä kattilaan n. 5 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy varovasti. Testaa oikea lämpötila. Se on valmista, kun pieni yrtinpala alkaa sihistä öljyyn pudotessaan. Paista pizzapohjia puolisen minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta valumaan keittiöpaperin päälle.