Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.07.2012 10:00

Yksi keittiöpuutarhan tutuimmista yrteistä on basilika. Heitän kehiin kaksi reseptiä, joiden molempien pääraaka-aineet ovat vehnä, tomaatti, mozzarella ja basilika. Ensimmäisenä esiteltävät grillatut leipäset perustuvat klassiseen italialaiseen caprese-salaattiin em. raaka-aineista (poislukien vehnä). Ne ovat paitsi helppoja ja nopeita, myös mielettömän herkullisia ja kesäisiä. Toimivat kevyenä lounaana, välipalana tai alkuruokana. Ja aina parempia, mikäli käytät niihin buffalomozzarellaa. Leivoin vehnäleivän itse, mutta kaupan vaaleat leivät, vaikka ihan paahtoleivätkin, kelpaavat. Mitä parempaa balsamicoa käytät, sitä paremman lopputuloksen saat. Erinomaisia tomaatteja en ole kertaakaan suomalaisista kaupoista löytänyt, mutta yritä löytää mahdollisimman maistuvia (tai kasvata niitä itse).

Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät neljälle 8 siivua vaaleaa leipää

16 siivua tomaattia

16 siivua mozzarellaa (mieluiten buffalo)

pieni puska basilikaa lehdet nypittyinä

hyvälaatuista oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

suolaa

pippuria

Lorauta leiville hiukan oliiviöljyä. Aseta kullekin leipäviipaleella kaksi mozzarella- sekä tomaattisiivua. Lorauta hiukan balsamicoa päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle pari kolme basilikanlehteä. Laita leipäviipale kanneksi. Grillaa leivät varovasti, käännä välillä ja ota pois, kun juusto alkaa sulaa ja leipiin on tullut herkulliset parilaraidat. Lorauta päälle hiukan balsamicoa ja nauti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Antipasto: Caprese "burgeri" ja basilikavinegrettiUppopaistettu ja grillattu pizzaGrillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät
basilikagrillauskasvisruokakeittiöpuutarhareseptiyrtityrtti

Tuoreimmat aiheesta

basilika
  • 01.09.201319:55
    alkuruoka

    Antipasto: Caprese "burgeri" ja basilikavinegretti

  • 13.07.201209:00
    friteeraus

    Uppopaistettu ja grillattu pizza

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved