Uppopaistettu ja grillattu pizza

MTV Oy, All rights reserved

Kesä ja pizza kuuluvat yhteen. Toisaalta, niin kuuluvat myös kevät, syksy ja talvi. Poikkeuksellisen kesäisen pizzan saat uppopaistamalla ja grillaamalla. Kuulostaa todella tuhdilta, mutta lopputulos on yllättävän kevyt. Uunia tässä ei siis tarvita. Ainesosat noudattavat klassista italialaista kolminaisuutta: tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Pohja tietty vehnästä. Pizzataikinan teko on oma tieteenhaaransa, mutta tässä tapauksessa hifistelyllä ei ole niin väliä. Samoin tomaattikastike toimii hyvin simppelinä.

Pidä pizzat pieninä, jotta ne mahtuvat friteerattaviksi ja ovat muutenkin helposti käsiteltäviä.

Friteerattu ja grillattu pizza

4-6 kpl

1 annos pizzataikinaa (kts. alla)

1/2 annos tomaattikastiketta (kts alla)

2-3 tomaattiviipaletta/pizza

1 pallo mozzarellaa, mieluiten buffalomozzarellaa

kourallinen basilikaa, lehdet revittyinä (vaihtoehtona tuore oregano)

kasviöljyä

Muovaa pizzataikinasta n. cd-levyn kokoisia ohuehkoja pohjia. Kaada öljyä kattilaan n. 5 cm syvyydeltä. Kuumenna öljy varovasti. Testaa oikea lämpötila. Se on valmista, kun pieni yrtinpala alkaa sihistä öljyyn pudotessaan. Paista pizzapohjia puolisen minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta valumaan keittiöpaperin päälle.

Laita grilli kuumaksi. Kaada hiukan tomaattikastiketta pizzapohjien päälle. Asettele 2-3 tomaattiviipaletta kullekin pizzalle ja kruunaa komeus mozzarellalla. Grillaa pohja sopivan rapeaksi. Sulje kansi ja kun juusto alkaa sulaa, on pizza valmis. Varo polttamasta. Revi päälle basilikasuikaleita ja nauti.

Helppo pizzataikina

13 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

1 dl neitsytoliiviöljyä

1 ps kuivahiivaa tai puolikas tuorehiiva

1 tl suolaa

Liuota hiiva ja suola pieneen määrään vettä. Lisää jauhot ja vesi ja vaivaa taikinaa kimmoisaksi ainakin 15 min. Lisää oliiviöljy ja vaivaa 5 min lisää. Lisää jauhoja, mikäli taikina on liian löysää ja vettä, mikäli liian jämäkkää. Peitä taikinakulho pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa reilu 30 min.

Helppo tomaattikastike

1 tlk tomaattimurskaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

pieni nippu basilikaa lehdet revittyinä

neitsytoliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kuullota valkosipulia oliiviöljyssä hetki. Kaada mukaan tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää puolivälissä basilika. Tarkista lopussa maku.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat