Grillattu entrecôte tartar-kastikkeella leivän päällä

MTV Oy, All rights reserved

Ruoanlaiton hienoimpia hetkiä on, kun odotukset ylittyvät. Nyt se sattui siirtolapuutarhamökillä grillauskauden alkaessa.

Sitä ajattelee kyseistä ruokaa tai lukee reseptiä ja miettii, mille se voisi maistua. Sitten ryhdytään toimeen ja ennustetaan makukokemusta pitkin valmistelua. Ja se hetki, kun ensimmäinen haarukallinen sujahtaa suuhun ja maku onkin ennakoitua selvästi parempi. Tässä olisi sellainen ruoka. Pihvin, kastikkeen ja leivän yhteenlaittamisen ei olisi kuvitellut tuottavan wow-elementtiä, mutta toisin kävi. Sain inspiksen Paul Svenssonin mainiosta Grilli kuumana -kirjasta. Ainesosien suhteita on muutettu lähemmäksi omaa makuani. Maista majoneesia ja kastiketta matkan varrella ja tee niistä prikulleen mieleisesi. Teethän majoneesin itse, kaupan versio ei vain ole sama asia.

Entrecote tartar-kastikkeella ja grillatulla leivällä

4 entrecote-kyljystä

tartar-kastiketta

4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää

suolaa

pippuria

(yrttejä, esim. persiljaa, timjamia, rosmariinia)

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna grilli ja grillaa pihvit mieleiseksesi (Harras toiveeni on, ettei kypsäksi asti. Itse olen medium-miinus -miehiä, jos vain lihan laatu sen kestää.). Kääntele muutamaan kertaan. Kokonaisena kimpaleena grillattuna sisälämpötilan pitäisi näyttää 50 astetta. Ota lihat folioon ja anna niiden vetäytyä muutama minuutti. Grillaa sillä välin leivät molemmin puolin. Leikkaa liha sentin parin siivuiksi. Levitä leiville tartar-kastiketta ja asettele lihasiivut päälle. Voit myös ripotella yrttejä päälle. Nauti.

Tartar-kastike

1/2 sipuli hienonnettuna

1 omena hienonnettuna

50 g suolakurkkua hienonnettuna

100 g hillosipulia hienonnettuna

1 puntti persiljaa hienonnettuna

3 dl majoneesia (kts. ohje alempana)

Majoneesi

2 keltuaista

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 tl sinappia

2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua

2-3 dl rypsiöljyä

Sekoita kulhoon keltuainen, sinappi, suola ja valkopippuri. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispaten voimakkaasti (toisen kaataessa homma on helpompaa). Pidä välillä taukoa, vispaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla. Kaada viinietikka välillä sekaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat