Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu entrecôte tartar-kastikkeella leivän päällä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.05.2012 06:49

Ruoanlaiton hienoimpia hetkiä on, kun odotukset ylittyvät. Nyt se sattui siirtolapuutarhamökillä grillauskauden alkaessa.

Sitä ajattelee kyseistä ruokaa tai lukee reseptiä ja miettii, mille se voisi maistua. Sitten ryhdytään toimeen ja ennustetaan makukokemusta pitkin valmistelua. Ja se hetki, kun ensimmäinen haarukallinen sujahtaa suuhun ja maku onkin ennakoitua selvästi parempi. Tässä olisi sellainen ruoka. Pihvin, kastikkeen ja leivän yhteenlaittamisen ei olisi kuvitellut tuottavan wow-elementtiä, mutta toisin kävi. Sain inspiksen Paul Svenssonin mainiosta Grilli kuumana -kirjasta. Ainesosien suhteita on muutettu lähemmäksi omaa makuani. Maista majoneesia ja kastiketta matkan varrella ja tee niistä prikulleen mieleisesi. Teethän majoneesin itse, kaupan versio ei vain ole sama asia.

Entrecote tartar-kastikkeella ja grillatulla leivällä

4 entrecote-kyljystä

tartar-kastiketta

4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää

suolaa

pippuria

(yrttejä, esim. persiljaa, timjamia, rosmariinia)

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna grilli ja grillaa pihvit mieleiseksesi (Harras toiveeni on, ettei kypsäksi asti. Itse olen medium-miinus -miehiä, jos vain lihan laatu sen kestää.). Kääntele muutamaan kertaan. Kokonaisena kimpaleena grillattuna sisälämpötilan pitäisi näyttää 50 astetta. Ota lihat folioon ja anna niiden vetäytyä muutama minuutti. Grillaa sillä välin leivät molemmin puolin. Leikkaa liha sentin parin siivuiksi. Levitä leiville tartar-kastiketta ja asettele lihasiivut päälle. Voit myös ripotella yrttejä päälle. Nauti.

Tartar-kastike

1/2 sipuli hienonnettuna

1 omena hienonnettuna

50 g suolakurkkua hienonnettuna

100 g hillosipulia hienonnettuna

1 puntti persiljaa hienonnettuna

3 dl majoneesia (kts. ohje alempana)

Majoneesi

2 keltuaista

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 tl sinappia

2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua

2-3 dl rypsiöljyä

Sekoita kulhoon keltuainen, sinappi, suola ja valkopippuri. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispaten voimakkaasti (toisen kaataessa homma on helpompaa). Pidä välillä taukoa, vispaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla. Kaada viinietikka välillä sekaan.

Lisää aiheesta:

Metsästäjänleipä italialaisittainGrillattu entrecôte ja chimichurri-kastikeKahvilla ja kaakaolla maustettu, grillattu entrecote, sikuri ja sinihomejuustokastikeGrillattu entrecôte tartar-kastikkeella leivän päällä
entrecotegrillauspihviresepti

Tuoreimmat aiheesta

entrecote
  • 10.08.201720:16
    metsästäjänleipä

    Metsästäjänleipä italialaisittain

  • 06.07.201619:38
    chimichurri

    Grillattu entrecôte ja chimichurri-kastike

  • 02.05.201421:59
    grillaus

    Kahvilla ja kaakaolla maustettu, grillattu entrecote, sikuri ja sinihomejuustokastike