Suklaamousse

27.1.2014. Makuja-osiossa vierailtiin Karita Tykän keittiössä. Kokeile Karitan herkullista suklaamoussea!

Ainekset (neljälle)

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 dl kookos-, manteli- tai cashewmaitoa (laita nestettä sen mukaan millaisen koostumuksen haluat)
  • 1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljajauhetta
  • 2-4 rkl hunajaa(määrä riippuu avokadojen makeudesta ja mausta sekä siitä, kuinka makeaa moussesta haluat)
  • Koristeluun esim. kaakaopavun paloja, raakasuklaaraastetta tai marjoja.

Valmistusohje

Paloittele avokado monitoimikoneessa tai tehosekoittimeen muiden raaka-aineiden kera. Sekoita kunnes saat samettisen kuohkean moussen.

Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa. Nauti mousse heti tai laita se viilenemään jääkaappiin.

Koristele ennen tarjoilua ja nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!