Pipsan tattaripuuro ja mustikkasmoothie

Herkullinen tattaripuuro maistuu vaikkapa aamupalaksi.

Tattaripuuro

  • 1 rkl voita
  • 2 dl kokonaista tattaria
  • 1 l täysmaitoa
  • 3 rkl mantelirouhetta
  • Ripaus suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Mustikkasmoothie

  • 1 dl mustikoita
  • 1 banaani
  • 2 tl kurpitsansiemeniä
  • 2 dl vettä tai muuta nestettä

Valmistusohje

Laita uuni lämpimään 100 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan tattaria ja maitoa. Lisää mantelirouhetta, ripaus suolaa ja hunaja. Kypsennä uunissa noin 7 tuntia.

Puuro kypsyy 200-asteisessa uunissa noin tunnissa.

Sekoita smoothien aineksia tehosekoittimessa, kunnes seos on rakenteeltaan tasaista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.