Pienet pashapiiraat
Tässä resepti helposti valmistuviin pääsiäisleivoksiin eli pashapiiraisiin. Piiraspohjiin voi käyttää valmista pakasteena myytävää kauramurotaikinaa tai suklaamurotaikinaa. Pääsiäisleivosten täyte tehdään pashan aineilla, siitä nimi pashapiiraat. Pääsiäismunarakeilla saat leivoksista helpolla näyttäviä!
Ainekset
- Noin 16 kpl
Pohja
- 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 1 dl maitorahkaa
- 1 dl kermaa tai smetanaa
- 1 muna
- ½ dl
- sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl
- mantelirouhetta
- 3 rkl rusinoita
- (3 rkl kookoshiutaleita)
- 3 rkl appelsiinimarmeladia
Koristeeksi
- 150 g pääsiäismunarakeita
Valmistusohje
Painele murotaikina muffinipellin (teflon tai silikoni) kolojen tai folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille, jätä keskus tyhjäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piiraiden syvennyksiin.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15-20 min. Koristele piiraat kauniisti pääsiäismunarakeilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa