Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Valkosuklaapuolukkamoussekakku mantelimarenkipohjalla

Kirsikka Lyhteilä
Julkaistu 16.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijat tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.

Mantelimarenkipohja

  • 6 kananvalkuaisia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 300 g mantelijauhoa

Valkosuklaamousse

  • 200 g valkosuklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 5 dl vispikermaa

Puolukkamousse, italialainen marenki

  • 4 kananvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 600 g pakastepuolukkaa
  • 4 ½ dl vispikermaa
  • 7 liivatelehteä
  • vaniljasokeria

Kinuski

  • 2 dl kermaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl voita

Valkosuklaapallot

  • 200 g valkosuklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 5 dl vispikermaa

Koristeluun

  • Valkosuklaapuolikuita
  • Kinuskia
  • Rucolan versoja
  • Puolukoita

Valmistusohje

MANTELIMARENKIPOHJA: Vatkaa kananvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauho ja kääntele varovasti joukkoon. Laita mantelimarenki pursotinpussiin. Käytä pyöreää tyllaa. Laita leivinpaperi pellin päälle. Pursota pellin mittaisia viivoja vierekkäin. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Ota uunista ja anna jäähtyä pellin päällä. Kun kakku on jäähtynyt. Vedä veitsellä kakun alta niin että kakku irtoaa ja siirrä pohja puhtaalle leivinpaperille. Pidä kakun pohja tukevalla alustalla.


VALKOSUKLAAMOUSSE: Pilko valkosuklaa. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna vähemmän kuin puolet kermasta kattilassa. Ota kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja laita kermaan. Sekoita kunnolla niin että liivatelehdet sulaa. Kaada suklaa kermaan ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jos haluaa olla varma, ettei jää suklaapaloja niin voi sekoittaa sauvasekoittimella. Vaahdota loput kermasta löysäksi vaahdoksi. Ota vähän kermavaahtoa ja sekoita sulaneeseen suklaaseen. Kaada suklaaseos toiseen astiaan ja kääntele loput kermasta suklaaseokseen. Kaada mantelimarenkipohjan päälle. Laita pakastimeen tai jääkaappiin asettumaan.

PUOLUKKAMOUSSE, ITALIALAINEN MARENKI: Laita kananvalkuaiset metallikulhoon tai lasikulhoon. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Varmista että vesi on imeytynyt sokeriin kunnolla. Laita paistomittari kattilaan. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lämmitä sokeri 121 asteeseen. Kaada sokeriliemi valkuaisvaahtoon kokoaja sekoittaen sähkövatkaimella. Sekoita kunnes marenki on jäähtynyt.

Kuumenna puolukat ja soseuta sauvasekoittimella. Paseeraa puolukat kattilaan. Lämmitä puolukkaseos. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä la laita lämpimään puolukkasoseeseen ja sekoita kunnolla. Kaada puolukkasose italialaisen marenkiin ja sekoita. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kerma joukkoon. Lisää vaniljasokeri maun mukaan.

KINUSKI: Laita kerma, sokeri ja voi kattilaan ja keitä. Anna kiehua n. 5-10 minuuttia. Tiputa hiukan seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy ja jää pisaraksi, se on valmista. Nosta kattila liedeltä ja anna levätä minuutti.

KAKUN KOKOAMINEN: Käytä reunavuokaa. Laita leivinpaperista suikaleita vuoan ympäri sisäpuolella. Käytä reunakalvoa, jos et leikkaa kakun sivuja. Näin kakun reunat pysyvät siisteinä. Laita reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kaada valkosuklaamousse pohjan päälle ja levitä. Laita kylmään hyytymään. Tee puolukkamousse ja kaada hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Levitä mousse tasaisesti. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Ota reunavuoka pois ja leikkaa reunat siisteiksi. Koristele.

VALKOSUKLAAPALLOT: Pilko valkosuklaa. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna vähemmän kuin puolet kermasta kattilassa. Ota kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja laita kermaan. Sekoita kunnolla niin että liivatelehdet sulaa. Kaada suklaa kermaan ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jos haluaa olla varma, ettei jää suklaapaloja niin voi sekoittaa sauvasekoittimella. Vaahdota loput kermasta löysäksi vaahdoksi. Ota vähän kermavaahtoa ja sekoita sulaneeseen suklaaseen. Kaada suklaaseos toiseen astiaan ja kääntele loput kermasta suklaaseokseen. Kaada puolikuunmuotoisiin silikonivuokiin.

KORISTELE: Valkosuklaapuolikuita, kinuskia, rucolan versoja, puolukoita

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Unelmien puutarhakakku, IidaKoko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet Moussekakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti