Mainos

Kaura-lakkatrifle

Leivo pyhäinpäiväksi ihana kaurainen jälkiruokaleivos. Triffle on jälkiruokakakku, joka kootaan annosmaljaan. Voit tehdä herkun yhteen isoon annosmaljaan tai useampaan pienempään.

Ainekset

  • 6:lle

Pohjalle

  • ½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinasta leivottujen keksitikkujen palasia

Väliin

  • noin 4 dl lakkoja
  • (2 rkl lakkalikööriä)

Välikerrosvaahto

  • 1 tlk kevyt kuohukermaa (2½ dl, Flora 20 %)
  • 3 dl Myllyn Paras Kauramannapuuroa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl tummaa sokeria

Päälle

  • lakkoja
  • sitruunamelissan lehtiä
  • mantelilastuja
  • ½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinasta leivottuja tikkuja

Valmistusohje

Sulata Kauramurotaikina-paketissa olevat kaksi levyä ja leikkaa kumpikin levy ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet tangoiksi, niihin saa jäädä hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia.

Pätki osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle kerros lakkoja. Valmista Kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon mantelilastut ja sokerit, jäähdytä.

Vatkaa sillä aikaa kerma erikseen vaahdoksi. Lisää 3 dl:aan jäähtynyttä puuroa kermavaahto varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.

Vinkki: Mausta lakat liköörillä, niin saat lisää makua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.