Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaura-lakkatrifle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 6:lle

Pohjalle

  • ½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinasta leivottujen keksitikkujen palasia

Väliin

  • noin 4 dl lakkoja
  • (2 rkl lakkalikööriä)

Välikerrosvaahto

  • 1 tlk kevyt kuohukermaa (2½ dl, Flora 20 %)
  • 3 dl Myllyn Paras Kauramannapuuroa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl tummaa sokeria

Päälle

  • lakkoja
  • sitruunamelissan lehtiä
  • mantelilastuja
  • ½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinasta leivottuja tikkuja

Valmistusohje

Sulata Kauramurotaikina-paketissa olevat kaksi levyä ja leikkaa kumpikin levy ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet tangoiksi, niihin saa jäädä hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia.

Pätki osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle kerros lakkoja. Valmista Kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon mantelilastut ja sokerit, jäähdytä.

Vatkaa sillä aikaa kerma erikseen vaahdoksi. Lisää 3 dl:aan jäähtynyttä puuroa kermavaahto varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.

Leivo pyhäinpäiväksi ihana kaurainen jälkiruokaleivos. Triffle on jälkiruokakakku, joka kootaan annosmaljaan. Voit tehdä herkun yhteen isoon annosmaljaan tai useampaan pienempään.

Vinkki: Mausta lakat liköörillä, niin saat lisää makua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kaura-LakkatrifleKesäinen mansikkakakkuRuiskääretorttu mämmimousellaKaurakeksikakkuHilla-valkosuklaapiirakkaKauraisat ananasmuffinit
JälkiruokaMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö