Kahvisuklaatryffelit
27.1.2014. Makuja-osiossa vierailtiin Karita Tykän keittiössä. Kokeile Karitan herkullisia kahvisuklaatryffeleitä!
Ainekset (15 kpl)
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 8–10 tuoreita tai pienessä vesimäärässä liotettuja kuivattuja taateleita (kivettömiä)
- 4–5 rkl raakakaakaojauhetta
- ½ tl jauhettua vaniljaa
- 2–3 rkl hunajaa
- ripaus suolaa (ei välttämätön)
- yhden Nespresso Rosabaya-kahvikapselin kahvijauhe (voit laittaa myös vähemmän)
- kuorrutukseen kookosrouhetta
Valmistusohje
* Rouhi pekaanipähkinät monitoimikoneessa.
* Lisää taatelit ja sekoita. Jos käytät kuivattuja taateleita, voit tarvittaessa lisätä mukaan hiukan taateleiden liotusvettä.
* Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin.
* Pyörittele taikinasta palloja ja kierittele ne kookosrouheessa.
* Laita tryffelit laakealle astialle ja siirrä ne hetkeksi jääkaappiin.
Kahvisuklaatryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa useamman viikon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku