Jaakko Halmetojan raakasuklaa

Jaakko Halmetojan reseptillä valmistat herkullista raakasuklaata yllättävän nopeasti.

20 konvehtia a 10g / kpl

  • 125g kaakaovoita
  • 4 rkl kookospalmusokeria (tai 2 rkl kotimaista hunajaa)
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl lucuma-jauhetta
  • 2 rkl maca-jauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa (raffinoimaton merisuola tmv.)
  • Mausteita maun mukaan (vanilja, kaneli, chili, murskatut pähkinät jne.)

Valmistusohje

Pilko kaakaovoi pieneksi ja lisää se lasiseen tai metalliseen kulhoon. Nosta kulho hellalle kuumaan vesihauteeseen (kattilan päälle tai kellumaan varovasti veteen). Sulata kaakaovoi juoksevaksi, ja lisää loput raaka-aineet sekoittaen massa tasaiseksi lusikkaa tai vispilää hyödyntäen. Kaada massa sopiviin suklaamuotteihin tai lautaselle ja pakasta 15–60 min. Nauti suklaasta leveän hymyn kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.