Yli 14 miljoonan vuosittainen myynti – muistatko lapsuudestasi Brunbergin hittituotteen?

vaniljasuukot
Ensimmäiset Suukot tehtiin vaniljavaahtoon. Colourbox

Brunbergin suositut suukot saapuivat alun perin Suomeen tanskalaisliikemiehen mukana.

Moni suomalainen muistaa varmasti lapsuudestaan Brunbergin hittituotteen, foliokääreelliset suukot. Brunberg aloitti klassikkotuotteensa valmistuksen vuonna 1951.

Alkuperäinen nimi vaihdettiin

Suklaapäällysteinen herkku tunnettiin 50 vuoden ajan Neekerinsuukkona, kunnes sen nimi nykyaikaistettiin. Vuodesta 2001 alkaen vaahtosuklaaherkku on ollut nimeltään Suukko.

Suukkomakeiset keksittiin alun perin Tanskassa, jossa niitä on syöty jo 1800-luvulla. Tanskalaiset kutsuivat suklaapäällysteisiä vaahtopalleroitaan Flødebollereiksi. Tanskalaisherkku levisi eri puolille Eurooppaa, ja Saksassa tuote sai nimen Neekerinsuukko, Negerkuss.

Suukot Suomeen tanskalaisen liikemiehen mukana

Suomeen suukot saapuivat, kun tanskalainen liikemies esitteli tuotteen Börje Brunbergille ja möi Brunbergin tehtaalle ensimmäisen suukkokoneen. Tuote nimettiin keskieurooppalaisen esikuvansa mukaisesti.

Ensimmäiset suukot tehtiin vaniljavaahdosta, mutta sittemmin makuja on tullut lisää. Vanilja on edelleen hyvin suosittu maku, mutta sitäkin suositumpi on Mansikkasuukko.

Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm kertoo, että Suukot ovat Brunbergin myydyin tuoteryhmä.

– Meillä meni viime vuonna 14 miljoonaa kappaletta, jos laskee suukkoina. Onhan se aika iso määrä Suomen markkinoille. Siinä saa jokainen popsia muutaman.

5:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja