Mainos

Yle: Suomalaisilla törkeä tapa ABC-ravintoloiden noutopöydissä: "Varastamistahan se on"

Liikenneasemien ravintoloissa on huomattu viime aikoina uusi, ikävä ilmiö, kertoo Yle.

Suomessa liikenneasemien ravintoloissa ei tänä päivänä ole tavatonta, että yksi asiakas maksaa buffet-lounaan, mutta useampi seurueeseen kuuluva henkilö syö samaan hintaan. Tämä voi toteutua muun muassa niin, että lapselle ostetaan lounas, mutta koko perhe napsii ruokaa – maksamatta annoksestaan.

– Varastamistahan se on ja valitettavaa. Esimerkiksi kaksi aikuista ei voi syödä, jos yksi maksaa, ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo Ylelle.

– Nämä ovat yksittäistapauksia. Emme ole havainneet itse, että sitä tapahtuu hirveän usein. Tämä on niin kuin ylipäänsä vähittäiskaupassa että hävikkiä aina tulee valitettavien tapahtumien kautta, Erikivi tarkentaa.

"Uudenlainen ilmiöhän se on"

Lounasbuffetista varastaminen on tavallisinta suurissa ravintoloissa, joissa asiakkaat viihtyvät kerrallaan tavallisesti vain lyhyen aikaa. Matkailu- ja ravintolapalveluiden yhdistyksen varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi on niin ikään törmännyt ilmiöön.

– Uudenlainen ilmiöhän se on. Meillähän on perinteisesti ollut Suomessa palvelukonsepteja, jotka ovat perustuneet luottamukseen, mutta viime aikoina on tullut näitä ilmiöitä, joissa luottamus ei toimi, Aittoniemi sanoo.

–Tämä on meidän näkökulmastamme marginaali-ilmiö, Erikivi huomauttaa.

Tähän saakka yhtenä ratkaisuna ongelmaan on kokeiltu tietyissä ravintoloissa sitä, että jokainen maksava asiakas saa lautasen kassalta vasta maksamisen jälkeen.

Lähde: Yle​​​​​​​

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja