Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden luomukokki paljastaa salaisen parsaniksinsä: Älä missään tapauksessa valmista näin!

MTV Lifestyle
Julkaistu 11.05.2017 17:32

Hanna-Leena Huhtala

hanna-leena.huhtala@mtv.fi

Paras tapa valmistaa parsaa on käyttää kuumaa pannua tai grilliä, vinkkaa Suomen ensimmäinen luomukokki.

Ensimmäiset parsareseptit pääsivät kansien väliin jo 200-luvulla, kun maailman vanhin tunnettu ruokakirja julkaistiin. Keväinen herkku on vielä tänä päivänäkin monikäyttöinen ja maukas lisuke niin lihalle, kalalle kuin vaikkapa ruokaisan salaatin seuraksi. 

Grillikaudesta itsepäisestä takatalvesta huolimatta innostunut Vuoden luomukokki Benjamin Frostell paljastaa vinkkinsä parsakauteen ja kertoo välttelevänsä parsan keittämistä.

– Paras lopputulos tulee valurautapannulla tai grillissä. Jos parsaa keittää, maku valahtaa veteen, Frostell kertoo.

TIESITKÖ: Kotimaisen luomurypsiöljyn käyttäminen edesauttaa luomumaidon tuotantoa, sillä sen valmistamisesta syntynyttä puristetta käytetään luomutiloilla karjan ruokkimiseen.

Parsa valmistuu maukkaimmin, kun pannuun saa kunnon lämmön ennen kuin lisää parsat siihen. Frostell käyttää parsan seurana kylmäpuristettua kotimaista luomurypsiöljyä. 

– Valkoiselle parsalle toimii loistavasti sitruksinen kuusenhavuöljy. Sen valmistan itse blenderissä lisäämällä keräämieni kuusenhavujen päälle rypsiöljyä ja sekoittamalla, luomun puolesta puhuva Frostell vinkkaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenPitääkö parsa kuoria? Ruotsalaiskokilta tärkeä muistutusParas tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makuaSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Mestarikokki Harri Syrjäsen vinkit kevään herkullisimpiin parsoihin – ”täydellinen vappubrunssille”Kevään paras pasta! Oletko jo kokeillut?
ParsaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 1.5.08:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi parsa saa pissan haisemaan pahalta?

  • 24.4.07:43
    Ruoka

    "Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?

  • 22.4.17:08
    Ruoka

    Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseen

  • 22.4.12:02
    Ruoka

    Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeet

  • 07.05.202417:03
    Ruoka

    Paras tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makua