Vuoden luomukokki paljastaa salaisen parsaniksinsä: Älä missään tapauksessa valmista näin!

Parsan grillaaminen
MTV Lifestyle

Paras tapa valmistaa parsaa on käyttää kuumaa pannua tai grilliä, vinkkaa Suomen ensimmäinen luomukokki.

Ensimmäiset parsareseptit pääsivät kansien väliin jo 200-luvulla, kun maailman vanhin tunnettu ruokakirja julkaistiin. Keväinen herkku on vielä tänä päivänäkin monikäyttöinen ja maukas lisuke niin lihalle, kalalle kuin vaikkapa ruokaisan salaatin seuraksi. 

Grillikaudesta itsepäisestä takatalvesta huolimatta innostunut Vuoden luomukokki Benjamin Frostell paljastaa vinkkinsä parsakauteen ja kertoo välttelevänsä parsan keittämistä.

– Paras lopputulos tulee valurautapannulla tai grillissä. Jos parsaa keittää, maku valahtaa veteen, Frostell kertoo.

TIESITKÖ: Kotimaisen luomurypsiöljyn käyttäminen edesauttaa luomumaidon tuotantoa, sillä sen valmistamisesta syntynyttä puristetta käytetään luomutiloilla karjan ruokkimiseen.

Parsa valmistuu maukkaimmin, kun pannuun saa kunnon lämmön ennen kuin lisää parsat siihen. Frostell käyttää parsan seurana kylmäpuristettua kotimaista luomurypsiöljyä. 

– Valkoiselle parsalle toimii loistavasti sitruksinen kuusenhavuöljy. Sen valmistan itse blenderissä lisäämällä keräämieni kuusenhavujen päälle rypsiöljyä ja sekoittamalla, luomun puolesta puhuva Frostell vinkkaa.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!