Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villikasveja löytää marraskuussakin – kerää näitä talteen!

Shutterstock
Julkaistu 20.11.2014 10:00

MTV LIFESTYLE

Marraskuussakin kannattaa lähteä ulos etsimään villikasveja. Tähän vuodenaikaan voi hyödyntää esimerkiksi juuria ja havuja. 

Marraskuu on hyvää aikaa kerätä ruoanlaittoa varten erilaisia juuria, vaikka niiden kaivaminen maasta vaatiikin hieman enemmän vaivaa.

– Esimerkiksi kallioimarteen juuri on yksi luonnollinen arominvahvenne, joka sopii hyvin lihan, kalan ja kasvisten kanssa ja miksei myös marjajälkiruokiin, keittiömestari ja villiruokalähettiläs Sami Tallberg vinkkaa.

Ennen lumentuloa kannattaa maata vilkuilla myös kesäisempien kasvien toivossa.

– Hyvällä tuurilla maasta voi löytyä vielä jotain vihreää. Jostain saattaa löytyä esimerkiksi voikukkaa, vuohenputkea, nokkosta tai kärsämöä.

Myös ympäri vuoden kerättäviä havuja voi hyödyntää ruoanlaitossa.

– Etenkin sembramännyn ja douglaskuusen havut ovat täynnä aromeja. Havut sopivat sieni-, kala- ja riistaruokiin, ja niitä voi kokeilla myös makeisiin ruokiin.

Suin päin juuria ja havuja ei kuitenkaan sovi mennä metsästä hakemaan, sillä Tallberg muistuttaa, että puunosien, juurien ja jäkälän keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näinLöytyykö pihaltasi? Yleinen "rikkaruoho" onkin superherkku: "Nyt on juuri paras hetki"Oletko hoksannut hyödyntää tämän oman pihan ilmaisen herkun? Virpi Mikkonen ylistää: "Aivan ihana!"Käveletkö sinä luonnon ruoka-aitan ohi päivittäin? Asiantuntija antaa vinkit villiyrttien käyttöön: "Moninkertaisesti enemmän ravintoaineita kuin pinaatissa"Neljä kasvista, joita ruokavaikuttaja toivoisi suomalaisten hyödyntävän enemmän: ”Superterveellistä”Takapihaltasi voi löytyä jo nyt ilmaista herkkua – "todella hyvää ja ravintorikasta ruokaa!"
VihanneksetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli