Vaistojen, geenien ja opitun käyttäytymisen yhdistelmä määrittelee pitkälti sen, vihaatko vai rakastatko voimakkaasti humaloituja oluita.
Katso videolta, kuinka olut kaadetaan lasiin oikeaoppisesti.
Vahvat ja voimakkaasti humaloidut IPA-oluet ovat kasvattaneet viime vuosina tasaisesti suosiotaan olutharrastajien keskuudessa. Vaikka näiden oluiden suosio on huipussaan, IPAt ovat samalla myös oluita, jotka jakavat voimakkaasti mielipiteitä. Osa rakastaa, osa vihaa. Tähän voimakkaaseen kahtiajakoon on nyt löytynyt tieteellinen selitys.
Se, miten ihmiset reagoivat katkeruuteen, on riippuvainen henkilön vaistoista ja geeneistä, mutta myös kulttuurista ja siitä, mihin olemme tottuneet, kertoo Penn Statein Sensory Evaluation Centerin johtaja John Hayes Huffington Post -sivustolle.
Viidesosa ihmisistä ei maista katkeruutta
Evoluution ansiosta katkeruus on maku, joka aiheuttaa monesti vastenmielisen reaktion. Katkeruus auttoi metsästä-keräilijöinä tunnettuja esi-isiämme välttämään myrkyllisiä kasveja. Vaikka henkemme ei enää ole kiinni tästä vaistosta, se elää edelleen meissä vahvana.

