Video sushiannoksesta leviää somessa ällöttävästä syystä – uskaltaisitko maistaa?

sushi
Video simpukka-sushista on herättänyt mielenkiintoa Twitterissä. Shutterstock

Somessa ihmetellään nyt videota "elävästä" sushiannoksesta. Voiko tämä olla totta? 

Sushi on ruokalaji, joka jakaa ihmisten mielipiteet melko voimakkaastikin kahtia. Samaan voidaan sanoa tästä Twitteriin jaetusta annoksesta, joka on herättänyt someyleisön keskuudessa niin kauhua kuin hupiakin.

Video ei suinkaan ole noussut suureen suosioon sen herkullisuutensa vuoksi – päinvastoin. Ihmisten huomion annosta kohtaan on kiinnittänyt se, että simpukalla pällystetty sushi näyttäisi olevan elossa.

Meribiologi vastaa: Kyllä, simpukka elää

Twitter-video todistaa, kuinka riisikasan päällä oleva simpukka nytkähtelee ja liikkuu aina, kun sitä koskettaa. Videoon tulleista kommenteista voidaan päätellä, että ihmiset ovat selvästi huolissaan ruokansa päällä liikkuvista nilviäisistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mashable-sivusto kysyi meribiologi Callum Robertsilta, voiko simpukka todella olla elossa, vai onko kyseessä ainoastaan monille kaloillekin tyypillinen kuoleman jälkeinen refleksi. Robertsin mukaan simpukoilla on todella yksinkertainen hermojärjestelmä, ja aivojen sijaan muutamat eliön läpi kulkevat hermosolut kontrolloivat niiden toimintaa.

– Tässä tapauksessa jotkut näistä olivat selvästi ehjiä ja toimivia, Roberts selittää.

Yksinkertaisen hermojärjestelmän vuoksi voidaankin sanoa, että tämä kyseinen simpukka oli hyvinkin elossa. Ei kannata kuitenkaan kauhistua, sillä monia nilviäisiä, kuten ostereita, syödään usein raakoina. 

Lähde: Mashable 

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja