Valmista itse tulevan kesän paras juoma – maistuu varmasti kaikille!
Aniko Lehtisen ajankohtaisesta Ihan ulkona -kirjasta löytyy ohje täydelliseen kesäpäivän janonsammuttajaan. Boolin raikkaus on peräisin makeasta hunajamelonista ja kirpeästä limestä.
Jos haluat olutasiantuntijana tunnetun Aniko Lehtisen ideoimasta juomasta kevyen ja varmasti kaikille maistuvan, rakenna booli päärynälimonadin varaan. Tämä virvoke toimii erinomaisesti sekä siideri- että limupohjaisena, eli tästä saa loihdittua helposti kaikille maistuvan version.
Hunajainen booli
2 dl sitruunavirvoitusjuomaa
2 limetin mehu
jäitä
limettirenkaita, jäädytettyinä
hunajamelonin viipaleita, jäädytettyinä
sitruunamelissaa
1 l makeaa päärynälimonadia (tai -siideriä), viilennettynä
5 dl kivennäisvettä, viilennettynä
Sekoita sitruunajuoma, limettien mehu ja jäät boolimaljaan. Lisää jäädytetyt hedelmät ja sitruunamelissa. Lisää lopuksi hyvin viilennetyt, hiilihappoiset juomat, joilla pystyt säätelemään boolin makeutta. Nauti!
Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia