Valmista itse tulevan kesän paras juoma – maistuu varmasti kaikille!

shutterstock_613429859
Kuvituskuva. Voit valmistaa superraikkaan boolin siideri- tai virvoitusjuomapohjaisena. Lopputulos on joka tapauksessa loistava. Shutterstock

Aniko Lehtisen ajankohtaisesta Ihan ulkona -kirjasta löytyy ohje täydelliseen kesäpäivän janonsammuttajaan. Boolin raikkaus on peräisin makeasta hunajamelonista ja kirpeästä limestä.

Jos haluat olutasiantuntijana tunnetun Aniko Lehtisen ideoimasta juomasta kevyen ja varmasti kaikille maistuvan, rakenna booli päärynälimonadin varaan. Tämä virvoke toimii erinomaisesti sekä siideri- että limupohjaisena, eli tästä saa loihdittua helposti kaikille maistuvan version.

Hunajainen booli

2 dl sitruunavirvoitusjuomaa
2 limetin mehu
jäitä
limettirenkaita, jäädytettyinä
hunajamelonin viipaleita, jäädytettyinä
sitruunamelissaa
1 l makeaa päärynälimonadia (tai -siideriä), viilennettynä
5 dl kivennäisvettä, viilennettynä

Sekoita sitruunajuoma, limettien mehu ja jäät boolimaljaan. Lisää jäädytetyt hedelmät ja sitruunamelissa. Lisää lopuksi hyvin viilennetyt, hiilihappoiset juomat, joilla pystyt säätelemään boolin makeutta. Nauti!

Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!