Uskomatonta, mutta totta – tämä pastakikka puolittaa valmistusajan!

pasta-annos
Spagettia ei kannata keittää kattilassa. Shutterstock

Keitätkö pastan aina kattilassa? Yllättäen pastan keittoaika puolittuu, kun kattilan heittää hiiteen, ja sen tilalle valitsee paistinpannun!

Tänään vietetään kansainvälistä pastapäivää, mutta kärsimättömimmät meistä inhoavat pastan keittämistä, koska ison vesipadallisen kiehumista saa odotella hyvän tovin. Veden kiehuminen ja pastan valmistus nopeutuvat huomattavasti yllättävän kikan avulla: valmista pasta kattilan sijasta paistinpannussa!

Laakean muodon ansiosta vesi kiehahtaa paljon nopeammin kuin korkeassa kattilassa. Lisäksi pastat mahtuvat pannulle saman tien lappeeltaan, etkä joudu partioimaan pastapadan vieressä tökkien pastoja alemmas pataan.

Katso videolta, miten vinkki toimii käytännössä!

Lähde: Allt Om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.