Uskoisitko? Tällä niksillä pizza maistuu paremmalta

pizza (1)
Asiantuntijan mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan ja syödä käsin. Shutterstock

Napolilainen pizzalegenda Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö pizzaa aivan väärin – todellisuudessa se tulisi taitella kasaan kuin lompakko. 

Haluatko, että pizzan syöminen on siistimpää ja maukkaampaa? Napolilainen pizzalegendaksikin kutsuttu Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö italialaista herkkua aivan väärin.

Miehen mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan hieman kuin lompakko – ja haukata kerroksittain. Eli ensin taitat pizzan kahtia niin, että täytteet jäävät sisään kotzonen tapaan. Sen jälkeen taitat herun vielä kerran, jolloin se on taiteltu neljään osaan.

– Tällä tavoin maistat taikinan, oliiviöljyn, mozzarellan, tomaatin, hän kertoo Manchester Evening News -sivustolle.

Coccian mukaan tapa on lähtöisin mukaan kadulta, sillä pizzan syöminen "lompakkona" on paitsi maukkaampaa myös helpompaa, kun se on tehtävä käsin. 

Videolla testataan myös miehen suosittelemaa tapaa ja toden totta – se vaikuttaisi toimivan paremmin kuin yleisesti suosittu, viipaleina nautittava pizza. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja