Uskoisitko? Tällä niksillä pizza maistuu paremmalta
Napolilainen pizzalegenda Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö pizzaa aivan väärin – todellisuudessa se tulisi taitella kasaan kuin lompakko.
Haluatko, että pizzan syöminen on siistimpää ja maukkaampaa? Napolilainen pizzalegendaksikin kutsuttu Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö italialaista herkkua aivan väärin.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Miehen mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan hieman kuin lompakko – ja haukata kerroksittain. Eli ensin taitat pizzan kahtia niin, että täytteet jäävät sisään kotzonen tapaan. Sen jälkeen taitat herun vielä kerran, jolloin se on taiteltu neljään osaan.
– Tällä tavoin maistat taikinan, oliiviöljyn, mozzarellan, tomaatin, hän kertoo Manchester Evening News -sivustolle.
Coccian mukaan tapa on lähtöisin mukaan kadulta, sillä pizzan syöminen "lompakkona" on paitsi maukkaampaa myös helpompaa, kun se on tehtävä käsin.
Videolla testataan myös miehen suosittelemaa tapaa ja toden totta – se vaikuttaisi toimivan paremmin kuin yleisesti suosittu, viipaleina nautittava pizza.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti