Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskoisitko? Tällä niksillä pizza maistuu paremmalta

Asiantuntijan mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan ja syödä käsin.
Asiantuntijan mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan ja syödä käsin. Shutterstock
Julkaistu 06.11.2016 14:03

MTV LIFESTYLE

Napolilainen pizzalegenda Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö pizzaa aivan väärin – todellisuudessa se tulisi taitella kasaan kuin lompakko. 

Haluatko, että pizzan syöminen on siistimpää ja maukkaampaa? Napolilainen pizzalegendaksikin kutsuttu Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö italialaista herkkua aivan väärin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Miehen mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan hieman kuin lompakko – ja haukata kerroksittain. Eli ensin taitat pizzan kahtia niin, että täytteet jäävät sisään kotzonen tapaan. Sen jälkeen taitat herun vielä kerran, jolloin se on taiteltu neljään osaan.

– Tällä tavoin maistat taikinan, oliiviöljyn, mozzarellan, tomaatin, hän kertoo Manchester Evening News -sivustolle.

Coccian mukaan tapa on lähtöisin mukaan kadulta, sillä pizzan syöminen "lompakkona" on paitsi maukkaampaa myös helpompaa, kun se on tehtävä käsin. 

Videolla testataan myös miehen suosittelemaa tapaa ja toden totta – se vaikuttaisi toimivan paremmin kuin yleisesti suosittu, viipaleina nautittava pizza. 

Lähde: Manchester Evening News

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikanLeikkaatko pizzaa saksilla? Pizzaguru paljastaa nyt suomalaisille totuuden "oudosta tavasta"Ei tule ihan joka pizzeriassa vastaan! Joelin ja Stephenin legendaarinen pizzapalaniksi on kokeilemisen arvoinenRavintoloitsijalta hyödyllinen vinkki: Tätä pizzeriassa kannattaa maistaa ensimmäisenä – kertoo paljon koko paikan laadustaYleinen tapa tyrmättiin! Näin pizza kuuluisi oikeaoppisesti syödäNäin pizza kannattaisi oikeasti syödä – yllättävä vaikutus makuun!
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta