Uskoisitko? Tällä niksillä pizza maistuu paremmalta

pizza (1)
Asiantuntijan mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan ja syödä käsin. Shutterstock

Napolilainen pizzalegenda Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö pizzaa aivan väärin – todellisuudessa se tulisi taitella kasaan kuin lompakko. 

Haluatko, että pizzan syöminen on siistimpää ja maukkaampaa? Napolilainen pizzalegendaksikin kutsuttu Enzo Coccia väittää, että suurin osa meistä syö italialaista herkkua aivan väärin.

Miehen mukaan pizza tulisi taitella neljään osaan hieman kuin lompakko – ja haukata kerroksittain. Eli ensin taitat pizzan kahtia niin, että täytteet jäävät sisään kotzonen tapaan. Sen jälkeen taitat herun vielä kerran, jolloin se on taiteltu neljään osaan.

– Tällä tavoin maistat taikinan, oliiviöljyn, mozzarellan, tomaatin, hän kertoo Manchester Evening News -sivustolle.

Coccian mukaan tapa on lähtöisin mukaan kadulta, sillä pizzan syöminen "lompakkona" on paitsi maukkaampaa myös helpompaa, kun se on tehtävä käsin. 

Videolla testataan myös miehen suosittelemaa tapaa ja toden totta – se vaikuttaisi toimivan paremmin kuin yleisesti suosittu, viipaleina nautittava pizza. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.