TalSa: Joka kymmenes McDonald's suljetaan Suomessa

McDonald's (SXC)

Taloussanomien mukaan pikaruokajätti McDonald's sulkee vuonna 2015 peräti seitsemän ravintolaa Suomessa.

Neljä Suomessa tänä vuonna suljettavaa ravintolaa on jo sulkenut ovensa, ja loput kolme menevät kiinni tulevien viikkojen aikana. Jo kevällä Espoossa lakkautettiin yksi McDonald's. Muutos Mäkkäreiden määrään on merkittävä, sillä jo pitkään Suomessa on ollut noin 80 McDonald's-ravintolaa.

TIESITKÖ? Keväällä lakkautettiin Espoon Lippulaiva-kauppakeskuksen McDonald's ja syyskuussa ainoa pikaruokaravintola suljettiin Lohjalla. Parin viikon päästä suljetaan Riihimäen McDonald's. Alkuviikosta saatiin myös tietää, että Iisalmen ainoa McDonald's lopettaa toimintansa marraskuussa.

Vuokrasopimusten päättyminen vaikuttaa ravintoloiden sulkemiseen

Viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo Taloussanomille, että Mäkkäreitä tullaan tänä vuonna sulkemaan hyvin yksinkertaisesta syystä.

– McDonald's on ollut Suomessa 30 vuotta, ja suureen osaan kiinteistöistä on tehty aikanaan pitkät vuokrasopimukset. Kun sopimukset päättyvät, meidän on päätettävä, jatkammeko ravintolan toimintaa vai mitä me teemme, Ryhänen kertoi Taloussanomille.

McDonald'sin kerrotaan tehneen Suomessa tappiota liki joka vuosi, peräti 30 vuoden ajan. Viralliset tilinpäätökset eivät kuitenkaan ole koko totuus asiasta.

Yhtiö toimii Suomessa franchising-periaatteella, ja täällä ketju omistaa itse ravintoloistaan vain kahdeksan. Muita McDonald'seja pyörittävät yksityisyrittäjät, jotka vuokraavat McDonald'silta tiloja, ja maksavat pikaruokajätille lisenssimaksuja.

Juttua muokattu 30.10.2015: Otsikosta korjattu virheellinen lähde TS oikeaan muotoon TalSa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja