Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt ja grillatut porsaankyljykset

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.07.2012 20:33

Kasvimaa alkaa tuottaa jo hyvää vauhtia satoa ja ajattelin jakaa vinkkejä keittiöpuutarhan antimien käyttöön. Salvia on monille hiukan vieras kokattava, joten aloitan sillä. Viime vuonna hukuimme salviaan, mutta tänä vuonna taimena istutettu yrtti tarjoilee herkkulehtiään varsin niukalti. Ehkäpä se heinäkuun lämmössä innostuu. Käytin ensimmäiset liikenevät lehdet täytettyihin ja grillattuihin porsaankyljyksiin. Sisään meni myös pekonia mehevyyttä ja makua antamaan sekä aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulia. Kuivumista ehkäisin voinokareella. Paksuja kyljyksiä on turhan harvoin tarjolla, mutta ainahan voi pyytää lihakauppiasta leikkaamaan sellaisia. Pääasia, että kyljykset ovat sen verran tuhteja, että pystyt leikkaamaan niihin taskut.

Täytetyt porsaankyljykset

neljälle

4 paksuhkoa porsaankyljystä

8-12 salvianlehteä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 voinokaretta

2 pekonisuikaletta

4-6 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

suolaa

pippuria

Leikkaa terävällä veitsellä varovasti taskut kyljyksiin, kts kuva. Suolaa ja pippuroi kyljykset sisältä ja päältä. Laita kunkin kyljyksen sisään 2-3 salvianlehteä, puolikas pekoniviipale (voi laittaa kokonaisenkin, jos mahtuu), teelusikallinen aurinkokuivatun tomaatin palasia ja nokare voita. Paina kyljystä varovasti kasaan, jotta saat tiiviin paketin. Tunge mahdollisesti ulospyrkivät ainekset takaisin sisään. Voitele kyljykset oliiviöljyllä. Lämmitä grilli ja grillaa kyljykset haluamasi kypsyyteen. Voin ja pekonin avulla ne eivät niin helposti kuivu, mutta ole silti tarkkana, että lopputulos on mehevä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksiCarne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steakLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaSinappinen olutkastike grillatulle lihalleGrillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin WeberiäHiiligrillaus - ensimmäisen kesän kokemukset
grillauskeittiöpuutarhaporsaankyljyspossunkyljysreseptisalviayrtityrtti

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä