Taxfree-suosikit: Näin suomalaisten karkki- ja alkoholimaku eroaa muista Pohjoismaista

Shutterstock

Tjäreborgin lentoyhtiö, Thomas Cook Airlines Scandinavia selvitti, mitkä makeiset ja alkoholihuomat nousevat suosituimpien taxfree-makeisten ja -alkoholien top-listalle.

Thomas Cook Airlines Scandinavian selvityksen mukaan lentokone-taxfreen ehdoton suosikkimakeinen suomalaisten keskuudessa on lakritsipiiput. Ruotsalaiset suosivat puolestaan makeissekoituksia, norjalaiset purukumia ja tanskalaiset viinikumi- ja vaahtomakeisia.

Suomalaisille maistuu lakritsi ja minttusuklaa

Kaikkein eniten lennoilla myydään parfyymejä, kosmetiikkaa, makeisia ja alkoholia. Pohjoismaalaisten ostostavat poikkeavat kuitenkin toisistaan, etenkin mitä tulee makeisiin ja alkoholijuomiin.

– Lakritsipiiput ovat kuuluneet usean vuoden ajan suomalaisten suosikkeihin. Viime vuonna lakritsipiiput olivat kakkossijalla minttusuklaan ollessa listan ykkösenä. Minttusuklaan ovat tänä vuonna korvanneet Marianne-karamellit, jotka ovat nyt suosikkilistalla kakkosena, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Myös alkoholijuomien suosiossa on eroja pohjoismaalaisten välillä. Suomalaiset ostavat mieluiten konjakkia ja ruotsalaiset viskiä. Näin oli myös viime vuonna. Norjalaisten suosikki on Baileys -kermalikööri ja tanskalaiset ostavat nyt eniten rommia. Viime vuonna norjalaisten suosikki oli Jägermeister ja tanskalaisten Fernet Branca.

Top-lista makeiset:

Suomi:

1. Skippers Pipes –lakritsipiiput
2. Fazer Marianne
3. BonBon-makeiset

Ruotsi:

1. Malaco Treasury Box (lasten makeisaarrearkku)
2. Tom & Jerry lasten makeiset
3. Pingvin-salmiakkilakritsi

Tanska:

1. Haribo viinikumi- ja vaahtomakeissekoitus
2. M&M –makeiset
3. Haribo Matadormix

Norja:

1. Wrigley’s purukumi
2. M&M-makeiset
3. Toblerone

 

Top-lista alkoholijuomat:

Suomi:

1. Otard konjakki
2. Larsen konjakki
3. Bacardi rommi

Ruotsi:

1. Tullamore Dew Whisky
2. Bombat Sapphire Gin
3. Ron Zacapa rommi

Tanska:

1. Ron Zacapa rommi
2. Bombay Saphire Gin
3. Fernet-Branca

Norja:

1. Baileys
2. Jägermeister
3. Bache-Gabrielsen konjakki

Lähde: Deski/Tjäreborg

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja