Tässä ovat Suomen suosituimmat karkkipussit – mukana klassikoita ja yllätyksiä!

karkkikollaasi1
Makeissekoitukset maistuvat suomalaisille. Shutterstock, Fazer, Cloetta, Halva, Panda, Brunberg

Suomalaiset syövät karkkia jopa 14 kiloa vuodessa. Karkkipusseista suosituimpia ovat makeissekoitukset.

Retrobuumi näkyy karkkihyllyillä, ja tutut maut ovat kiinnostavampia kuin koskaan. Klassikkomaut pitävät pintansa myös makeissekoituksissa.

Cloettan karkkipusseista suosituimpia ovat TV Mix Original, Sirkus- ja Hedelmä Aakkoset sekä Lauantaipussi.

Suomen suosituimmat karkkipussit:

Cloetta: TV Mix Original, Lauantai, Aakkoset Sirkus ja Hedelmä
Fazer: Remix, Tutti Frutti, Pantteri
Halva: Wanhan ajan laku, Pommix, Väiski
Panda: Lakumix, Suklaamix
Brunberg: Toffeepalat, Lakritsi, Alku

– Kyllä nuo ikonituotteet nousevat kärkeen myynnillisesti, sanoo markkinointipäällikkö Titta Kyröhonka.

Pandan makeiset keskittyvät lakritsiin ja suklaaseen. Suosituimmiksi pusseiksi nousevat Lakumix ja Suklaamix, joista molemmista on monenlaisia variaatioita.

Lakritsistaan tunnetun Halvan suosituin makeispussi on luonnollisesti Wanhan ajan laku. Sokerimakeisista suosituimmiksi nousevat salmiakkisekoitus Pommix sekä Väiski-vaahtokarkki.

Jokaiselle jotakin

Fazerilla Remix on yksittäisistä karkkipusseista suosituin, brändeistä eniten myydään Tutti Fruttia kaikkine variaatioineen.

– Sekoitepussien suosio perustuu siihen, että niissä on paljon eri makuisia ja -muotoisia makeisia. Kun pussin jakaa, niin jokaiselle löytyy jotain, sanoo Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola.

Klassikkopusseista kestosuosikiksi on noussut Pantteri, jolla on oma vakiintunut fanikuntansa.

Irtokarkeista inspiraatiota

Suomen ensimmäinen useista makeislaaduista koostuva makeissekoitus on Lauantaipussi. Vuonna 1983 lanseerattu Lauantaipussi on edelleen monille lapsille karkkipäivän kohokohta.

Klassikkopussin sisältö on pysynyt melko muuttumattomana vuodesta toiseen.

– Emme ole uskaltaneet kovin radikaalisti sitä sisältöä päivittää, mutta aina välillä teemme pieniä viilauksia. Kyllä ihmiset aina huomaavat ja kommentoivat, Kyröhonka kertoo.

Toinen kestosuosikki on TV Mix Original, joka kehiteltiin vuonna 1989 yhdistelemällä aikansa suosituimpia irtokarkkeja.

Cloettan makeispussien tuotekehityksessä seurataan nykypäivänäkin irtomakeisten myyntilukuja. Toimiva makeissekoitus ei kuitenkaan synny vain sekoittamalla suosituimpia irtokarkkeja samaan pussiin.

– Aina sekoittaminen ei ihan onnistu sen takia, että kaikki karkit eivät oikein säily pussissa kun ne laittaa yhteen. Se on sellainen rajoittava tekijä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.