Tämä superterveellinen juoma auttaa palautumaan treenin jälkeen

palautusjuoma kurkumamaito
Juoma vauhdittaa kehon palautumista urheilusuorituksen jälkeen. Shutterstock

Tämän nestemäisen tehopakkauksen ainekset ovat eksoottiset, mutta löytyvät mitä luultavimmin lähikaupan hyllyltä. Hittijuoma torjuu flunssaa, polttaa rasvaa ja auttaa kehoa myös palautumaan.

Palautusjuoman salainen ainesosa on kurkuma. Kultaiseksi maidoksikin kutsuttu hittijuoma kurkumalatte on helppo valmistaa itse.

Trendijuoma ei ole sinänsä uusi keksintö. Sen juuret ulottuvat Intiassa satojen vuosien päähän. Sillä on lääkitty perinteisesti monenlaisia vaivoja ja vahvistettu terveyttä.

Kurkumamaito

Ainekset:

2,5 dl kookos- tai mantelimaitoa
0,5 tl kuivattua kurkumaa
0,5 tl kuivattua inkivääriä
0,25 tl kardemummaa
1 tl juoksevaa hunajaa

Jos lähikauppasi valikoimat ovat hyvät, voit tietenkin korvata kuivatun inkiväärin ja kurkuman myös raastamalla tuoreita juuria juoman joukkoon.

Sekoita aineet yhteen esimerkiksi lasipurkissa: laita kansi päälle ja ravista. Lisää lasiin halutessasi jääpaloja ja nauti!

Lähde: Popsugar

***

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.