Surkuhupaisa esimerkki nykypäivän tyypillisestä työpaikkailmoituksesta: "Tämä on niin Suomi – paljon vaaditaan, mutta mitään ei saisi maksaa"

kokki ravintola ruoka-annos
"Oletko sinä etsimämme moniosaaja, joka puhuu sujuvaa mandariinikiinaa, tuntee sudanilaisen keittiön kuin omat taskunsa ja viljelee viiniä ammattilaistasolla? Tarjoamme sinulle loppumattomat työtunnit ja huonon palkan." Shutterstock

Ruokabloggaajan sarkastinen esimerkki nykypäivän tyypillisestä työpaikkailmoituksesta naurattaa Facebookissa.

MTV:n Makuja.fi-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen ihmettelee nykypäivän työpaikkailmoituksia, joissa vaaditaan usein lähes mahdottomia hakijalta.

– Työskentelen päivätöikseni markkinointialalla. Olen törmännyt viime aikoina lukuisiin, naurettaviin rekry-ilmoituksiin, joissa hakijalta vaaditaan samaa kuin käännettynä ravintola-alalle, Kinnunen aloittaa kirjoituksensa Facebookissa.

Ruokabloggaajan huvittavassa esimerkissä etsitään ravintola-alan osaajaa, joka osaa muun muassa yhdistää ruokaa oluiden kanssa, panee olutta itse, hallitsee eteläafrikkalaisen keittiön, pystyy sisustamaan ravintolan ja sitoutuu vetämään tapakursseja asiakkaille. Palkka ei tietenkään ole työtehtävien mukainen, vaan se katsotaan liiton työehtosopimuksen taulukosta.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Kuulostaako tutulta?

Kinnusen kirjoitus on kerännyt Facebookissa lukuisia kommentteja, jossa samaistutaan aiheeseen.

– Olet myös intohimoinen tiskari, Harri lisää vielä työpaikkailmoitukseen. 

– Sulla pitäisi olla 30 vuotta työkokemusta mutta ikää 25, Mari ihmettelee.

– Ja sitten he saavat palstatilaa, kun kitisevät ettei työttömiä työt kiinnosta, kun ei tullut yhtään hakemusta, Jari toteaa.

– Tämä on niin Suomi. Paljon vaaditaan, mutta mitään ei saisi maksaa, Raita tiivistää.

Lue lisää Kinnusen ajatuksia ja tutustu herkullisiin resepteihin Sivumaku-blogissa.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.