Superterveellinen vaihtoehto aamukahville – sisältää hurjan määrän C-vitamiinia

sitruuna
Shutterstock

Sitruunaveden juominen heti aamusta on tehokas mutta pieni tapa huolehtia terveydestä. Jotta saisit sitruunasta parhaat terveyshyödyt irti, hyödynnä hedelmä kuorineen.

Sitruuna on kirpsakka ja terveellinen hedelmä, jossa on runsaasti C-vitamiinia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Kun yhdistät sen kuumaan veteen, saat juoman, jonka avulla aloitat aamusi taatusti tehokkaasti.

Aamulla moni kärsii pienestä nestevajeesta ja siksi veden juominen aamulla on tärkeää. Kun yhdistät juomaan sitruunaa, teet siitä entistäkin terveellisemmän – lasillinen sitruunamehua sisältää peräti 187 prosenttia päivittäin nautittavaksi suositellusta C-vitamiinimäärästä.

Muista hyödyntää hedelmä kuorineen, sillä suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on nimenomaan kuoressa.

Tee näin:

Pese hedelmä huolellisesti.

Kaada kuumaa vettä mukiin tai kannuun.

Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista sen mehu valitsemaasi astiaan.

Leikkaa sen jälkeen vielä sitruunasta paksuja siivuja ja laita ne kuuman veden joukkoon.

Anna hautua hetki ja nauti. 

1:15

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja