Slow food -reseptejä. Otetaan iisisti.
Olen haudutellut viime vuosina kaikenlaisia ruhonosia ja muuttanut samalla käsitystäni lempiruoasta. Slow foodia alkaa saada jo suomalaisista ravintoloista, mutta en silti ymmärrä, miksi ei tätä enempää. Pitkään hautunutta ragúa saa Italiassa kaikkialta, mutta jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä? Ei sen puoleen, olen tällä viikolla hauduttanut itse ragúa 6 h ja tehnyt siitä lasagnea, nauttinut lounaalla Heinätorilla karitsan niskaa ja ravintola C:ssä hevosen niskaa. Kaikki haudutettu ensiluokkaisesti. Epävarmoille kokeille slow food on vieläkin houkuttelevampi vaihtoehto. Ainekset pataan, anna hautua muutama tunti ja lisää nestettä välillä, jos tarpeen. Slow food on helpointa kokattavaa ja vaikein ruoka pilattavaksi. Ja edullista. Tässä nippu vaihtoehtoja. Lisää tulossa paljon.
EDIT: Facebookissa lukijat toivat ilmi slow food -termin laajempaa käsitystä, mikä pohjaa syvälle omaanikin ruokafilosofiaan puhtaiden ja lähellä tuotettujen raaka-aineiden kannattajana. Katso Wikipedian määritelmä slow food -liikkeestä.
Porsaan kylki:
Porsaan kassler:
Porsaan posket: Possunposkia emmervehnällä
Naudan rinta:
Naudan kylki: Naudan kylkeä olutkastikkeessa
Vasikan potka:
Naudan lapa/potka:
Naudan paisti:
Karitsan lapa:
Hirven kieli:
Hirven paisti:
Jäniksen koipi:
Kani:
Poronvasan kylkirulla:
Ja loppuun pitkään kestävä ruoka, jossa koko ajan toimitaan. Mutta se kannattaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan