Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Slow food -reseptejä. Otetaan iisisti.

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.10.2012 06:35

Olen haudutellut viime vuosina kaikenlaisia ruhonosia ja muuttanut samalla käsitystäni lempiruoasta. Slow foodia alkaa saada jo suomalaisista ravintoloista, mutta en silti ymmärrä, miksi ei tätä enempää. Pitkään hautunutta ragúa saa Italiassa kaikkialta, mutta jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä? Ei sen puoleen, olen tällä viikolla hauduttanut itse ragúa 6 h ja tehnyt siitä lasagnea, nauttinut lounaalla Heinätorilla karitsan niskaa ja ravintola C:ssä hevosen niskaa. Kaikki haudutettu ensiluokkaisesti. Epävarmoille kokeille slow food on vieläkin houkuttelevampi vaihtoehto. Ainekset pataan, anna hautua muutama tunti ja lisää nestettä välillä, jos tarpeen. Slow food on helpointa kokattavaa ja vaikein ruoka pilattavaksi. Ja edullista. Tässä nippu vaihtoehtoja. Lisää tulossa paljon.

EDIT: Facebookissa lukijat toivat ilmi slow food -termin laajempaa käsitystä, mikä pohjaa syvälle omaanikin ruokafilosofiaan puhtaiden ja lähellä tuotettujen raaka-aineiden kannattajana. Katso Wikipedian määritelmä slow food -liikkeestä.

Porsaan kylki:

Ragú - lihasoosien kuningas

Porsaankylki-confit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä

Arancini - ragú-risottopallerot 

Porsaan kassler:

Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler 

Porsaan posket: Possunposkia emmervehnällä

Naudan rinta:

Härän rintaa palsternakan ja purjon kera

Naudan kylki: Naudan kylkeä olutkastikkeessa 

Vasikan potka:

Osso buco ja risotto alla milanese 

Naudan lapa/potka:

Ragú - lihasoosien kuningasArancini - ragú-risottopallerot

Naudan paisti:

Marokkolainen lihaisa tagine

Burgundinpata

Karitsan lapa:

Haudutettua karitsan lapaa

Marka hloua - tunisialainen makea lammaspata

Hirven kieli:

Hirvenvasan kielikylpy

Hirven paisti:

Hirven routapaisti ja perunakohokas

Jäniksen koipi:

Jäniksen koipea, karamellisoitua punasikuria ja salsa verde

Kani:

Kani-ragú

Poronvasan kylkirulla:

Sieni- ja lihatäytteinen poronvasan kylkirulla 

Ja loppuun pitkään kestävä ruoka, jossa koko ajan toimitaan. Mutta se kannattaa:

Moussaka

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä5 aineksen herkulliset karitsanpotkat Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksiDario Cecchini - lihaorgiat GroteskissaKobe-härkää sarvista - onko 400 eur/kg hintansa väärti?Ravintola-arvostelu: Čestr, Praha
lihaslow food

Tuoreimmat aiheesta

liha
  • 01.11.201913:39
    italialainen

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä

  • 11.10.201913:31
    liharuoka

    5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 10.02.201619:22
    Dario Cecchini

    Dario Cecchini - lihaorgiat Groteskissa

  • 08.03.201518:46
    Dingley Dell

    Kobe-härkää sarvista - onko 400 eur/kg hintansa väärti?