Sämpylät valmistuvat hämmästyttävällä reseptillä vain kahdessa minuutissa – "todellista pikaruokaa"
Hyvinvointivalmentaja Hanna Stoltin näppärällä reseptillä sämpylät valmistuvat vain kahdessa minuutissa.
Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015) -kirjassaan hyvinvointivalmentaja Hanna Stolt paljastaa hämmästyttävän sämpyläreseptinsä. Mikrossa minuutin ajan kypsyvän yksittäisen sämpylän valmistaminen vie raaka-aineiden sekoittamisen mukaanlukien kaiken kaikkiaan aikaa vain kaksi minuuttia.
– Tämä on todellista pikaruokaa, mutta ravintoarvoiltaan huomattavasti parempaa, Stolt kirjoittaa.
Kirjailija suosittelee tekemään kuiva-aineseoksen valmiiksi purkkiin, sillä silloin sämpylä valmistuu esimerkiksi aamun kiireessä helposti vain minuutissa. Tällöin desilitra kuiva-aineseosta sekoitetaan muihin raaka-aineisiin.
Yhden minuutin pikasämpylät
5 annosta
Kuivat aineet:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl psylliumjauhetta
0,5 dl chia-siemeniä
0,5 tl suolaa
Sekoita kuiva-aineet ja säilö ilmatiiviissä lasipurkissa
Pikasämpylä yhdelle:
1 kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuiva-aineseosta
0,5 tl leivinjauhetta
Riko kananmunan rakenne rikki haarukalla ja sekoita joukkoon öljy sekäkuiva-aineet ja leivinjauhe.
Kaada seos mikron kestävän kulhon pohjalle ja kypsennä täydellä teholla minuutin ajan.
Sämpylä on valmis syötäväksi!
Lähde: Hanna Stolt: Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti