Sämpylät valmistuvat hämmästyttävällä reseptillä vain kahdessa minuutissa – "todellista pikaruokaa"

kaura
Shutterstock

Hyvinvointivalmentaja Hanna Stoltin näppärällä reseptillä sämpylät valmistuvat vain kahdessa minuutissa.

Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015) -kirjassaan hyvinvointivalmentaja Hanna Stolt paljastaa hämmästyttävän sämpyläreseptinsä. Mikrossa minuutin ajan kypsyvän yksittäisen sämpylän valmistaminen vie raaka-aineiden sekoittamisen mukaanlukien kaiken kaikkiaan aikaa vain kaksi minuuttia.

– Tämä on todellista pikaruokaa, mutta ravintoarvoiltaan huomattavasti parempaa, Stolt kirjoittaa.

Kirjailija suosittelee tekemään kuiva-aineseoksen valmiiksi purkkiin, sillä silloin sämpylä valmistuu esimerkiksi aamun kiireessä helposti vain minuutissa. Tällöin desilitra kuiva-aineseosta sekoitetaan muihin raaka-aineisiin.

Yhden minuutin pikasämpylät

5 annosta

Kuivat aineet:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl psylliumjauhetta
0,5 dl chia-siemeniä
0,5 tl suolaa

Sekoita kuiva-aineet ja säilö ilmatiiviissä lasipurkissa

Pikasämpylä yhdelle:
1 kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuiva-aineseosta
0,5 tl leivinjauhetta

Riko kananmunan rakenne rikki haarukalla ja sekoita joukkoon öljy sekäkuiva-aineet ja leivinjauhe.

Kaada seos mikron kestävän kulhon pohjalle ja kypsennä täydellä teholla minuutin ajan.

Sämpylä on valmis syötäväksi!

Lähde: Hanna Stolt: Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.