Ruotsalaiskaupalta yllättävä veto: "Yritämme vähentää ruokahävikin määrää"

hedelmät
Uppsalassa yritetään vähentää ruokahävikkiä myymällä ylijääneitä vihanneksia edullisemmalla.

ICA-ruokakaupassa Uppsalassa myydään ylijääneitä hedelmiä ja vihanneksia laatikoittain 10–30 kruunulla eli muutamalla eurolla.

Österbybrukissa, Uppsalassa ICA-ketjuun kuuluva ruokakauppa on keksinyt hyvän keinon vähentää ruokahävikkiä. He myyvät hedelmiä ja vihanneksia, joita ei voi myydä enää täydellä hinnalla, todella edullisesti laatikoittain. Laatikollinen hieman huonoksi menneitä hedelmiä ja vihanneksia maksaa 10–30 kruunua eli vain muutaman euron.

Idea ruokahävikin vähentämiseen lähti asiakkailta, jotka olivat kyselleet mahdollisuutta ostaa vanhoja vihanneksia eläimilleen ruoaksi. Asiakkaat olivat myös huolissaan ruokahävikin määrästä. Tästä myymäläpäällikkö Linda Axell sai idean laatikkoihin.

Myymälä ensin testasi ideaa muutamalla laatikolla ja kysyi asiakkailta mielipidettä Facebookissa. Idea sai heti kannatusta ja kahdessa päivässä myymälän julkaisusta oli tykännyt 12 000 henkilöä ja sitä oli jaettu jopa 1500 kertaa.

– Koska moni meidän asiakkaistamme sekä me olemme surullisia joutuessamme heittämään niin paljon ruokaa roskiin, yritämme vähentää ruokahävikin määrää liikkeessämme. Me alamme pakkaamaan laatikoita, joita myymme vain 10–30 kruunulla per kappale. Laatikot sisältävät vihanneksia ja hedelmiä. Mitä mieltä te olette tästä? kauppa kirjoittaa Facebook-sivuillaan.


Laatikoista on muutamassa päivässä tullut hyvin suosittuja. Myymälä on pakannut noin kuusi laatikkoa ja ne ovat ostettu heti kun ne on laitettu myyntiin.

Asiakkaat toivoivat myös, että muutkin myymälät lähtisivät mukaan ideaan. Uppsalassa eräs toinen myymälä myy jo laatikoita ja lahjoittaa niistä saadut tuotot lasten sairaalalle.

Lähde: Expressen

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja