Retroperjantai: Legendaarinen jauhelihaherkku nousi uudestaan hitiksi – maistuisiko peltilihis?

Lihapiirakka
MTV

Nyt retroillaan! Valmista viikonlopun kunniaksi täydellistä lohturuokaa televison ääreen: levylihapiirakkaa.

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaisissa kotitalouksissa myös nimellä levylihis saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa.

Retroherkun resepti lähti leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston bloggaaja Jani Kinnunen  kirjoitti tuolloin aiheesta Sivumaku-blogiinsa. Kinnunen loihti blogiinsa peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää levylihistä! Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella myös ketsupin kera.

***

0:34

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja