Tampereen raflatuntemuksessani on muutama kriittinen aukko. Yksi niistä oli se, etten ollut koskaan käynyt Stefan’s Steakhousessa. Tusina ihmistä on kysellyt mielipidettäni paikasta ja yllättyneet, etten omannut kokemusta ravintolasta, jota moni pitää kaupungin parhaana liharavintolana. Siinäpä se syy onkin. Pidän pihviä tylsänä ruokalajina ja esim. naudan sisäfileetä turhanpäiväisenä ja ylihinnoiteltuna ruhonosana. Pihvin myötä annoshinnat nousevat väistämättä tasolle, jossa käännyn mielummin hienovaraisemman kokkailun puoleen.
Ja juuri siksi ilahduin suuresti, kun sain kutsun tulla maistelemaan Stefan’sin parsamenua, joka on suunniteltu yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa. Kun asiaa lähestytään kauden ykköskasvis edellä, on lopputulema väistämättä muuta kuin ylenpalttista lihailoittelua (mille toki löytyy oma herkullinen paikkansa kulinaarissa kentässä).
Stefan’s Steakhouse sijaitsee upealla paikalla Tammerkosken äärellä, tunnelmallisessa punatiilisessä Kehräsaaressa. Kesällä terassi ulottuu kosken reunalle asti. Meidät ohjataan ikkunapöytään. Annoskuvat kiittävät.
Alkuun säpäkän raikas Paris Mule -drinkki. Parsamenusta löytyy kaksi vaihtoehtoa alku- ja pääruoille sekä yksi jälkkäri. Vaimo menee kalalinjalla valiten alkuun ”kirjolohta, kirjolohen mätiä, valkoista parsaa ja piparjuurta”. Minulle ”vihreää parsaa, savustettu kananmuna 65 astetta ja hollandaisekastiketta. Lohi oli täydellisesti kypsennetty. Tasapainoinen annos, jossa parsaa oli kokonaisena grillin kautta kypsennettynä sekä ohuina viipaleina. Piparjuurta olisi voinut uskaltaa laittaa hiukan enemmänkin antamaan sävyä.








