Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: Stefan's Steakhouse, Tampere - parsamenu

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.04.2016 19:35

Tampereen raflatuntemuksessani on muutama kriittinen aukko. Yksi niistä oli se, etten ollut koskaan käynyt Stefan’s Steakhousessa. Tusina ihmistä on kysellyt mielipidettäni paikasta ja yllättyneet, etten omannut kokemusta ravintolasta, jota moni pitää kaupungin parhaana liharavintolana. Siinäpä se syy onkin. Pidän pihviä tylsänä ruokalajina ja esim. naudan sisäfileetä turhanpäiväisenä ja ylihinnoiteltuna ruhonosana. Pihvin myötä annoshinnat nousevat väistämättä tasolle, jossa käännyn mielummin hienovaraisemman kokkailun puoleen.

Ja juuri siksi ilahduin suuresti, kun sain kutsun tulla maistelemaan Stefan’sin parsamenua, joka on suunniteltu yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa. Kun asiaa lähestytään kauden ykköskasvis edellä, on lopputulema väistämättä muuta kuin ylenpalttista lihailoittelua (mille toki löytyy oma herkullinen paikkansa kulinaarissa kentässä). 

Stefan’s Steakhouse sijaitsee upealla paikalla Tammerkosken äärellä, tunnelmallisessa punatiilisessä Kehräsaaressa. Kesällä terassi ulottuu kosken reunalle asti. Meidät ohjataan ikkunapöytään. Annoskuvat kiittävät.

Alkuun säpäkän raikas Paris Mule -drinkki. Parsamenusta löytyy kaksi vaihtoehtoa alku- ja pääruoille sekä yksi jälkkäri. Vaimo menee kalalinjalla valiten alkuun ”kirjolohta, kirjolohen mätiä, valkoista parsaa ja piparjuurta”. Minulle ”vihreää parsaa, savustettu kananmuna 65 astetta ja hollandaisekastiketta. Lohi oli täydellisesti kypsennetty. Tasapainoinen annos, jossa parsaa oli kokonaisena grillin kautta kypsennettynä sekä ohuina viipaleina. Piparjuurta olisi voinut uskaltaa laittaa hiukan enemmänkin antamaan sävyä. 

MTV Oy, All rights reserved

Klassinen parsa-kananmuna-hollandaise -kombo ei yllättänyt paitsi balanssillaan. Jokainen osa oli viimeisen päälle kypsennetty ja maukas, mikä teki kokonaisuudesta erinomaisen. Kananmunan savustus olisi jäänyt ilman mainintaa huomaamatta. Hollandaisen myötä tällainen nousee tai uppoaa ja tässä se sitoi osaset palkintopallille. Simppeleitä, taiten tehtyjä klassisia annoksia saa ravintoloissa liian harvoin. Molempien annosten kanssa tarjoiltu, tasapainoinen Domaine Laroche Chablis Saint Martin 2014 tanssahteli parsan kanssa ja leikkasi hapoillaan hienosti hollandaisen rasvaa. MTV Oy, All rights reserved

Kalalinjan valinnut vaimo saa pääruoaksi paistettua siikaa, hernepyreetä, lämmintä parsasalaattia, sinisimpukkaa ja beurre blanc -kastiketta. Minulle ”jäi” nautittavaksi moderni näkemys Oskarin leikkeestä eli vasikanfileetä jättikatkaravunpyrstön, vihreän parsan, maa-artisokkapyreen ja bearnaisekastikkeen kera. Siika-annoksessa olivat suolat kohdillaan, mikä on vaimon suusta sanottuna tärkeimpiä ja harvinaisia kehuja. Osaset olivat keskenään tasapainossa ja kypsyydet täyttä priimaa. MTV Oy, All rights reserved

”Oskarin leikkeestä” voi sanoa pitkälti samaa. Kun yhdistetään klassikkoruoan laadukkaat raaka-aineet ja kokataan ne täydelliseen kypsyyteen, on annos väistämättä hyvä, vaikka suuria ideoita ei oltu mukaan heitettykään. Syötyäni lihasta puolet, tiesin, että syön toisen palasen kylmänä. Asia olisi hoitunut, mikäli lautanen olisi ollut tullessaan kuuma. Turhauttava pieni iso asia, jonka pelasti lihan mureus ja sopivan punertava kypsyys. Sitä pystyi syömään jäähtyneenäkin ilman purkkaefektiä. Parsamenun punkuksi valittu Domaine Laroche Mas La Chevaliere Syrah-Grenache 2013 on vasikan kanssa oiva pari lämpöisen marjaisuutensa ansiosta, mutta kalaruoalle turhan tuhti, tosin ei murskaava kumppani. MTV Oy, All rights reserved

Jälkkäriksi sesongin toista ydintä, raparperia jogurttikreemin ja -jäätelön kera valkosuklaan tuodessa syvempää sävyä moussena ja kristallilumena. Raikas ja sopivan monisyinen annos ilman wow:ta, mutta pienellä hymyllä palkittuna. MTV Oy, All rights reserved

Stefan’sin taso vastasi omaa mielikuvaani ja ylitti vaimon odotukset. Kikkailematonta, hitusen fiiniä bistrohenkistä ruokaa, joka nojaa raaka-aineiden laatuun ja niitä kunnioittavaan käsittelyyn. Sillä pärjää jo pitkälle.

Parsamenut kalapääruoalla 42 euroa ja vasikalla 48 euroa (meille tarjottiin). Menua tarjolla toukokuun loppupuolelle asti.

Stefan's Steakhouse, Tampere

Kehräsaari MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Dabbal feat. Erik MansikkaRavintola-arvostelu: Kajo, TampereRavintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, JärvenpääRavintola-arvostelu: Gösta, Mänttä (vol. 2)Ravintola-arvostelu: Wistub Alsace, TampereRavintola-arvostelu: Roster Helsinki
ravintolaravintola-arvosteluStefan's SteakhouseTampere

Tuoreimmat aiheesta

ravintola
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 18.06.201908:53
    Henrik's

    Ravintola-arvostelu: Henriks, Tampere

  • 17.06.201911:30
    Tampere

    Brunssivinkki kesälle: Ravintola Viikinsaari, Tampere

  • 29.04.201908:40
    Saksan viinit

    Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere – viinintekijäillallinen Grans-Fassian & Georg Breuer

  • 03.03.201920:28
    ravintola-arvostelu

    Lounasarvio: Ravintola Penélope, Helsinki

  • 14.11.201822:30
    rooma

    Rooman ravintoloita 2018