Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aine, joka löytyy lähes jokaisesta suomalaiskodista jouluna: Voiko kinkkua edes muuten syödä?

7:51Näin teet kunnon sinapin
Julkaistu 21.12.2017 09:33

MTV LIFESTYLE

Sinappi kuuluu tärkeänä osana suomalaiseen joulupöytään – ilman sinappia joulupöydän kuningas, joulukinkku jää vaisuksi makuelämykseksi.

Gastronomien seuran puheenjohtaja Kim Palhus kertoi keskiviikkona MTV:n Huomenta Suomessa, millainen on hyvä sinappi.

– Se on toisaalta myös makuasia. Yleensä hyvässä sinapissa on hieman makeutta ja väkevyyttä, vähän happoa ja tietysti sinapin oma aromi. Ei liikaa peittäviä mausteita, Palhus listaa. 

Joulusinappi ei saa Palhusin mielestä jyrätä väkevyydellään kaikkia joulupöydän makuja alleen. Miksi sinappi sitten on tärkeä raaka-aine kinkun kaverina?

– Idea on se, että kun kinkku on hyvin miedon makuinen, niin sinapilla tuodaan ryhtiä lisää. Muuten kinkussa maistuu vain porsaanliha ja suola. Se oikea harmonia täytyy löytää itse, haluaako makeaa vai väkevää.

Kun sinappia valmistaa kotona itse, tärkeimmät raaka-aineet ovat vesi, sinappijauhe, suola ja sokeri. Näiden lisäksi sinappia voi maustaa eri tavoin, esimerkiksi konjakilla. 

Mistä sinappi on alun perin löytänyt tiensä Suomeen? Paljonko sinappia myydään jouluna? Katso videolta sinappifaktat ja -vinkit. 

Lisää aiheesta:

Täydellinen joulusinappi! Mika Saukkonen kehuu ohjettaan maailman parhaaksiAlkaako kinkku jo tympiä? Keittiöpäällikkö Jussi vinkkaa, mitä siitä kannattaa tehdä: Kuin vanhanajan lihapiirakkaaTv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsaNäin valmistat jouluksi täydellisen sinapin – Mika Saukkonen paljastaa salaisen reseptinsäRuokabloggarin hävikkipastassa on ”säväys luksusta” – loistava vinkki mädille ja kylmäsavulohelle!Kruunaa sisäfileepihvin täydellisesti – oletko kuullut tellicherrystä?
LihaJoulukinkkuJouluJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti