Parhaat ravintolat 2012 - omat arvostelut
Suomen 50 parasta ravintolaa vuonna 2012 on valittu. Valinnan teki ravintola-alan ammattilaiset lähiruokalähettiläs Eeropekka Rislakin johdolla. Listalle antoi väriä erityisesti turkulaisten ja tamperelaisten ravintoloiden sijoitukset. Koskaan aiemmin ei top tenissä ole ollut kolmea ei-helsinkiläistä ravintolaa. Mahtavaa! Itselleni pisti silmään savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ja tamperelaisen 4 Vuodenaikaa -ravintolan jääminen listan ulkopuolelle. Omien kokemusten perusteella ne päihittävät helposti monet listan rafloista. Muutenkin muutamien paikkojen korkea sijoitus yllätti. Kertonee raatilaisten tyypillisestä helsinkiläispainotteisuudesta. Vähän kuin Michelin-tähtien saaminen Ranskassa.
Lista kokonaisuudessaan täällä.
Vuoden paras syömäni annos oli Smörin Perunamaa (valkosuklaa-tillimoussea, perunajäätelöä ja purjotuhkaa):
Laskin, että olen syönyt 13 listan ravintolassa. Yhä enemmän on kokeilujen must-listalla. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Chez Dominiquessa, mutta se oli puoli vuotta ennen blogin aloittamista eikä valitettavasti tallentunut postauksena. Sivumaun aikana olen käynyt ja kirjoittanut seuraavista. Lue arvostelut, edessä sijoitus:
2. Muru, Helsinki
7. Mami, Turku
17. Smör, Turku
24. C, Tampere
43. Gastone, Helsinki
47. Grotesk, Helsinki
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa