Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parhaat ravintolat 2012 - omat arvostelut

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.11.2012 17:20

Suomen 50 parasta ravintolaa vuonna 2012 on valittu. Valinnan teki ravintola-alan ammattilaiset lähiruokalähettiläs Eeropekka Rislakin johdolla. Listalle antoi väriä erityisesti turkulaisten ja tamperelaisten ravintoloiden sijoitukset. Koskaan aiemmin ei top tenissä ole ollut kolmea ei-helsinkiläistä ravintolaa. Mahtavaa! Itselleni pisti silmään savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ja tamperelaisen 4 Vuodenaikaa -ravintolan jääminen listan ulkopuolelle. Omien kokemusten perusteella ne päihittävät helposti monet listan rafloista. Muutenkin muutamien paikkojen korkea sijoitus yllätti. Kertonee raatilaisten tyypillisestä helsinkiläispainotteisuudesta. Vähän kuin Michelin-tähtien saaminen Ranskassa.

Lista kokonaisuudessaan täällä.

Vuoden paras syömäni annos oli Smörin Perunamaa (valkosuklaa-tillimoussea, perunajäätelöä ja purjotuhkaa):

Laskin, että olen syönyt 13 listan ravintolassa. Yhä enemmän on kokeilujen must-listalla. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Chez Dominiquessa, mutta se oli puoli vuotta ennen blogin aloittamista eikä valitettavasti tallentunut postauksena. Sivumaun aikana olen käynyt ja kirjoittanut seuraavista. Lue arvostelut, edessä sijoitus:

2. Muru, Helsinki

7. Mami, Turku

9. Bertha, Tampere (1  2)

17. Smör, Turku

24. C, Tampere

43. Gastone, Helsinki

47. Grotesk, Helsinki

Lisää aiheesta:

Tuottaja, rauhoitu – kukaan ei ole kieltämässä lihansyöntiäTammelantori – agraariajan jäänne keskellä TamperettaJussi Halla-ahon vieraskolumni: Ihmiset kaipaavat turvallisuutta – siksi liberaali globalismi on kriisissäSuomalaisen ruokakaupan pohjamutaPaljon tullut sanottua, paljon vielä sanomattaMustien papujen pelko
mielipideparhaat ravintolatravintolaravintola-arvostelu

Tuoreimmat aiheesta

mielipide
  • 07.11.201913:22
    kolumni

    Tuottaja, rauhoitu – kukaan ei ole kieltämässä lihansyöntiä

  • 24.07.201913:21
    Tampere

    Tammelantori – agraariajan jäänne keskellä Tamperetta

  • 15.06.201818:17
    Kotimaa

    Jussi Halla-ahon vieraskolumni: Ihmiset kaipaavat turvallisuutta – siksi liberaali globalismi on kriisissä

  • 15.08.201609:50
    marketti

    Suomalaisen ruokakaupan pohjamuta

  • 10.09.201519:54
    kokoelma

    Paljon tullut sanottua, paljon vielä sanomatta