Parhaat ravintolat 2012 - omat arvostelut

MTV Oy, All rights reserved

Suomen 50 parasta ravintolaa vuonna 2012 on valittu. Valinnan teki ravintola-alan ammattilaiset lähiruokalähettiläs Eeropekka Rislakin johdolla. Listalle antoi väriä erityisesti turkulaisten ja tamperelaisten ravintoloiden sijoitukset. Koskaan aiemmin ei top tenissä ole ollut kolmea ei-helsinkiläistä ravintolaa. Mahtavaa! Itselleni pisti silmään savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ja tamperelaisen 4 Vuodenaikaa -ravintolan jääminen listan ulkopuolelle. Omien kokemusten perusteella ne päihittävät helposti monet listan rafloista. Muutenkin muutamien paikkojen korkea sijoitus yllätti. Kertonee raatilaisten tyypillisestä helsinkiläispainotteisuudesta. Vähän kuin Michelin-tähtien saaminen Ranskassa.

Lista kokonaisuudessaan täällä.

Vuoden paras syömäni annos oli Smörin Perunamaa (valkosuklaa-tillimoussea, perunajäätelöä ja purjotuhkaa):

Laskin, että olen syönyt 13 listan ravintolassa. Yhä enemmän on kokeilujen must-listalla. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Chez Dominiquessa, mutta se oli puoli vuotta ennen blogin aloittamista eikä valitettavasti tallentunut postauksena. Sivumaun aikana olen käynyt ja kirjoittanut seuraavista. Lue arvostelut, edessä sijoitus:

2. Muru, Helsinki

7. Mami, Turku

9. Bertha, Tampere (1  2)

17. Smör, Turku

24. C, Tampere

43. Gastone, Helsinki

47. Grotesk, Helsinki

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.