Paras valkoviini 2022 on valittu – voiton nappasi alle 15 euron riesling

ae67faf2-2591-4d47-997d-de9e8e2b82d7
Viinilehden Vuoden valkoviini 2022 valittiin tällä kertaa yli 260 ehdokkaan joukosta. Viinilehti

Viinilehden vuotuinen valkoviinikilpailu on ratkennut. Viinilehden Vuoden valkoviini 2022 valittiin tällä kertaa yli 260 ehdokkaan joukosta.

Viinilehden Vuoden valkoviini 2022 on valittu. Ykköspaikan nappasi tänä vuonna Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic 2021 (14,89 €).

Viinilehden Vuoden valkoviini 2022 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Corvers-Kauter R3, Rheingau Riesling Reserve Organic 2021, Dr. Corvers-Kauter, Qualitätswein Rheingau Trocken, Rheingau, Saksa.

HOPEAA: Krämer Straîght Sauvignon Blanc 2021, Krämer Straight, Qualitätswein Rheinhessen, Saksa.

PRONSSIA: Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris 2021, Stoneleigh Vineyards, Marlborough, Uusi-Seelanti.

Viinilehden Vuoden valkoviinin ­valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona kaikki maahantuojien kilpailuun ilmoittamat viinit, joita oli tänä vuonna yli 260 kappaletta. Viinit saivat maksaa korkeintaan noin 30 euroa ja niiden piti olla vakio- tai tilausvali­koimasta. Esikarsintatastingien jälkeen finaaliin pääsi 32 viiniä.

Rieslingin suosio näkyi kilpailussa

Tuomariston mukaan maailmalla ja Suomessakin edelleen vallalla oleva riesling-lajikkeen suosio näkyi tämänkin vuoden kilpailussa.

–  Maahantuojien kilpailuun ilmoittamista reilusta 260 viinistä yli puolet oli valmistettu rieslingistä. Seuraavaksi suosituimpia olivat sauvignon blanc -lajikeviinit, tuomarit Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo kertovat kilpailusta.

Tuomariston arvio voittajaviinistä:

"Kypsän hedelmäinen tuoksu, jossa on omenaa, persikkaa, hunajaisuutta ja makeiden mausteidenkin sävyjä. Maku on kuiva mutta hersyvän hedelmäinen. Se toistaa tuoksun monipuolisen aromimaailman. Suunmyötäisen herkullinen ja runsas maku saa tarvittavan tasapainon sitruksisesta hapokkuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, kainosti ananakseen ja persikkaan vivahtavan jälkimaun, joka nostaa tyylikkäästi veden kielelle. "

Kolmantena tyylinä finalistijoukossa nousivat tuomariston mukaan esiin tammiset chardonnayt ja muut tammitetut viinit. 

– Vaikka tavoitteenamme onkin viinikulttuurin edistämiseksi löytää finalistiviinejä myös näiden tyylien ulko-puolelta, se ei ole helppoa. Pidämme tärkeänä, että finalistiviinit ovat paitsi laadullisesti ja teknisesti huippuja, myös tyyliltään sellaisia, joiden voimme olettaa sopivan suuremmankin yleisön makumieltymyksiin.

Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat