1:05

Paljonko on 9 x 9 − 5? Tämä ruokakauppa antaa ilmaiseksi ruokaa kaikille, jotka osaavat vastata oikein matemaattiseen kysymykseen

Paljonko on 10 x 10 − 50? Jos tiedät, saisit napata tästä kaupasta mukaasi mitä vain

Paljonko on 9 x 9 − 5? Entä 11 x 11 – 20? Oikeilla vastauksilla saisit ilmaista ruokaa tästä amerikkalaiskaupasta.

Amerikkalaismyymälä lupaa asiakkailleen ilmaista ruokaa, jos nämä kykenevät laskemaan yksinkertaisia laskuja. Lucky Candy -liikkeessä työskentelevä Ahmed Alwan nousi somejulkkikseksi pelattuaan asiakkaidensa kanssa laskupeliä, kertoo CNN.

Paljonko on 9 x 9 − 5?

Idea on yksinkertainen: 20-vuotias Ahmed kysyy Bronxissa sijaitsevan liikken asiakkaalta matemaattisen kysymyksen. Jos asiakas osaa vastata oikein, hänellä on viisi sekuntia aikaa napata kaupan hyllyiltä mitä tahansa. Nappaamansa tuotteen asiakas saa maksutta.

– Halusin vain auttaa ihmisiä, mutta halusin, että se on hauskaa, Ahmed kertoo.

Mies alkoi kuvata TikTok-videopalveluun videoita, joissa kyselee asiakkailta matemaattisia kysymyksiä. Ahmed kysyy esimerkiksi vastauksia laskuihin 5 − 5 ja 9 x 9 − 5.

Jos vastaus menee oikein, asiakas voi napata itselleen ilmaista ruokaa.

"On mahtavaa nähdä, että hän auttaa yhteisöämme"

Ahmed maksaa asiakkaiden nappaamaat ruoat omasta taskustaan. Hän toivoisi voivansa auttaa köyhempiä asiakkaita säästämään rahansa tärkeisiin menoihin, kuten ruokaan.

Kaupan omistaja, Ahmedin isä Saleh, on ylpeä pojastaan.

– On mahtavaa nähdä, että hän tekee hyvää ja auttaa yhteisöämme, Saleh kuvailee.

Perusti ideaansa tukemaan joukkorahoitussivun

Aiemmin Ahmed on auttanut asiakkaita esimerkiksi antamalla heidän ostaa tuotteita luotolle. Kylminä aamuina Ahmed on vienyt kahvia ja aamupalatarpeita kodittomille ihmisille, jotka nukkuvat läheisellä juna-asemalla.

Nuori mies aikoo jatkaa matemaattista peliään ja on jopa perustanut joukkorahoitussivun, jotta voisi ostaa ruokaa, tuotteita ja pieniä lahjoituksia asiakkaille. Miehen tavoite on "inspiroida muita olemaan aina hyväsydämisiä".

Larry osaa vastata oikein ei-matemaattiseen kompakysymykseen oikein ja nappaa ruokapalkinnon. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kissaa ei saa ottaa palkinnoksi

Rajoituksiakin toki on. Ainoa tuote, jota Ahmed ei anna asiakkaiden valita, on hänen kissansa. Miehen mukaan joku on todella yrittänyt kerran valita lemmikin palkinnoksi itselleen!

Lähteet: CNN.com, Instagram

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja