Onko juoksu lajisi? 3 virhettä, jotka voivat estää kiloja karisemasta

juoksija
Shutterstock

Vaikka olisit ahkera juoksija, et juoksulenkeistä huolimatta laihdu, jos sorrut yleisiin painonpudotusvirheisiin.

Juokseminen kuluttaa kaloreita, mutta tästä ei ole hyötyä painonpudotuksen kannalta, jos sorrut seuraaviin virheisiin.

Virhe 1: Syöt kilokaloreita saman verran kuin niitä paloi – ja vähän enemmänkin

Kovan juoksulenkin jälkeinen nälkä on parasta taltuttaa viisaasti. Jos et ole syönyt ateriaa viimeisen 2–3 tunnin sisään, syö jotain vähärasvaista ja hiilihydraattipohjaista, kuten grahamkeksejä ja teelusikallista hunajaa, 30 minuuttia ennen juoksuasi. Näin pysyt energisenä. Noin tunnin sisään juoksusta puolestaan kannattaa syödä proteiineja, hyviä rasvoja ja muutama gramma hiilihydraatteja. Näin pidät kontrollissa mielihalun syödä kaiken, mitä silmiisi osuu.

Virhe 2: Rakastat urheilujuomia ja -patukoita

Jos et treenaa kertarysäyksellä enempää kuin 75 minuuttia tai urheilusuorituksesi ei muuten ole erityisen rankka, et tarvitse kaikkia urheilijoille suunnattuja juomia, patukoita ja muita tuotteita. Usein niiden kilokalori-, sokeri- ja rasvamäärä vastaa sitä paitsi karkkipatukoita. Luota rohkeasti lisäaineettomiin ruokiin ja kalorittomiin nesteisiin, kuten tuikitavalliseen veteen.

Virhe 3: Laihdutat ankarasti, sorrut ja kaikki kilot palaavat

Jos juoksu on lajisi, täytyy sinun ymmärtää, että epätoivoinen laihduttaminen, kuten kokonaisten ruokaryhmien poisjättäminen tai aterioiden väliinjättäminen, ei ole hyvä idea. Säännöllisen lenkkeilyn ansiosta kalorit palavat tasaisesti ja tällöin elimistösi kaipaa puhtaita, lisäaineettomia ruokia, jotta sinulla riittää energiaa käydä jatkossakin juoksemassa. Jätä pois kaikki roskaruoka ja kilot karisevat pienellä vaivalla. 

LUE MYÖS:

Lähde: Prevention

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!