Omistatko vohveliraudan? 8 herkullista ja yllättävää ruokalajia, jotka voit valmistaa masiinalla vohvelien lisäksi

shutterstock_578930269
Vohvelirauta on yllättävän monikäyttöinen. Shutterstock

Kukapa ei pitäisi rapeista, itse valmistetuista vohveleista kermavaahdon tai jäätelön kera aina silloin tällöin. Vohvelirauta jää kuitenkin helposti pölyyntymään kaapin perälle herkutteluhetkien välillä.

Tiesitkö, että rauta soveltuu myös moneen muuhun, kuin vohvelien valmistamiseen? Kun kokeilet näitä kahdeksaa herkkua, vohveliraudan käyttöaste nousee helposti satoja prosentteja ja huomaat kaivavasi sen viikoittain esiin.

Vohveliraudan voi nostaa vaikka brunssipöytään, jolloin jokainen seurueen jäsen voi tehdä itselleen esimerkiksi munakkaan tai paninin suosikkitäytteillään.

Vohveliraudan voi ottaa myös vaikka mökille tai töihin mukaan ja yllättää perheenjäsenet tai työkaverit paistetuilla herkuilla, vaikka liettä ei olisikaan.

Röstiperunat

Vohvelirauta tekee röstiperunoista täydellisen rapeita. Perunalisäke kypsyy masiinassa noin 10 minuuttia ja molemmat puolet paistuvat yhtä aikaa. 

Kuori ja raasta raakoja, jauhoisia perunoita raasteeksi. Hienonna sipulia. Sekoita perunaraaste ja sipuli, pirskota joukkoon hieman sitruunamehua ja ripottele päälle vähän suolaa. Voitele vohvelirauta runsaalla voilla ja paista perunamassasta ohuita ja rapeita röstiperunalättyjä.

Rapeat munakoisot parmesaanilla

Viipaloi munakoiso. Voitele ohuet viipaleet kananmunalla ja pyöritä hienoksi raastetussa parmesaanissa. Paista ne raudalla rapeiksi.

Paninit

Et tarvitse välttämättä voileipägrilliä, jos sinulla on jo vohvelirauta. Laita kahden voileivän väliin esimerkiksi voita, juustoa, kinkkua ja sinappia. Sipaise voita myös leipien ulkopinnoille.

Munakas

Paista vohveliraudalla herkullinen munakas. Lisää kananmunan joukkoon maitotilkan lisäksi vaikka juustoa, yrttejä, kinkkua ja tomaattia tai paprikaa.

Quesadillat

Quesadilla on yksinkertainen, mutta erinomainen meksikolainen naposteltava, joka valmistuu kädenkäänteessä. Ota kaksi tortillalättyä, laita väliin juustoa ja halutessasi vaikka kanaa. Paista raudalla, kunnes juusto sulaa ja leikkaa annospaloiksi.

Mozzarellatikut tai -palat

Leikkaa mozzarellasta viipaleita. Pyöritä viipaleet yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa tai leivänmuruissa. Paista mozzarella-siivut vohvelilaudalla voin kanssa kullanruskeiksi.

Keksit

Paista vohveliraudalla lempikeksejäsi. Uunissa keksejä tulee paistettua aina pellinen tai kaksi, mutta raudalla voit tehdä jälkiruuaksi juuri sen määrän, kuin haluat, tai on ruokavaliollesi hyväksi.

Paistetut karamelliomenaviipaleet

Leikkaa omenoista ohuita viipaleita ja ripottele päälle hiukan sokeria. Paista viipaleet kullanruskeiksi raudalla, jolloin sokeri karamellisoituu. Tarjoa esimerkiksi kanelin ja vaniljajäätelön kanssa.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.