Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omat suosikit: Parmesankana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.04.2012 06:58

Meillä kokataan hyvin usein uusia ruokia tai ainakin uusia versioita vanhoista tutuista ruokalajeista. Silloin tällöin joku annos tekee unohtumattoman vaikutuksen ja jää elämään keittiöömme klassikkona, johon palataan, kun ei muuta keksitä tai alkaa vain tehdä juuri sitä mieli. Parmesankana, pollo parmigiana, on yksi niistä.

Olen testannut muutamaa reseptiä tästä italiaisklassikosta, mutta tämä versio on hioutunut ylivoimaisesti parhaaksi - kenties tavallista freshimmän makunsa myötä. Tuore tomaatti ja maukas yrttikastike antavat loistavan säväyksen! Annos on lisäksi melko nopea tehdä. Toimii niin arkiruokana kuin vähän hienommassakin seurassa. Kylkeen risottoa tai salaattia.

Parmesankana neljälle 4 broilerin rintafilettä

3 rkl vehnäjauhoja

2 dl korppujauhoja

4 rkl parmesaania raastettuna

1 tl chilirouhetta

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 rkl pinjansiemeniä kevyesti murskattuna

1 sitruunankuori raastettuna

2 kananmunaa

suolaa ja mustapippuria

Basilika-persiljaseos 1 puntti basilikaa

1/2 punttia lehtipersiljaa

1/2 sitruunan mehu

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

mustapippuria

2 tomaattia

Tee ensin yrttiseos. Yhdistä aineet ja soseuta. Mausta mieleiseksesi. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Laita fileiden päälle kelmua ja nuiji ne ohuehkoiksi. Tee panerointiseos. Sekoita kulhossa yhteen korppujauhot, parmesaani, chili, valkosipuli, pinjansiemenet ja sitruunankuori. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Riko munat ja vatkaa ne kevyesti. Dippaa rintafileet munaan. Nosta fileet kulhoon ja pyöräyttele parmesanseoksessa. Nosta sivuun ja laita pannu kuumaksi. Paista kanat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Panerointiseos imee rasvaa, joten tarkista, ettei kanat pääse palamaan. Nosta lautaselle ja laita päälle ja sivulle basilika-persiljaseosta sekä koristele tomaattikuutioilla. Ja äkkiä nauttimaan.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Parhaat alkoholittomat juhlajuomatSuosikkiviininiOmat suosikit: Parmesankana
omat suosikitparmesankanaresepti

Tuoreimmat aiheesta

omat suosikit
  • 19.06.201206:45
    alkoholiton

    Parhaat alkoholittomat juhlajuomat

  • 18.05.201207:10
    arvostelu

    Suosikkiviinini

MTV Oy, All rights reserved