Oletko huomannut? Näin alkoholijuomien kulutus muuttuu säiden lämmetessä

erikoisolut,-viini,-kesä
Erikoisoluet ja viinit ovat suomalaisten suosiossa kesäisin. Shutterstock

Lämpimät säät hellivät jälleen suomalaisia. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna on huomannutkin muutoksen suomalaisten alkoholinkulutuksessa näin säiden lämmetessä.

Lämpimällä säällä ei yleensä tee mieli syödä mitään kovinkaan raskasta ja sama pätee myös juomapuoleen.

– Kun säät lämpenevät haetaan keveyttä ja raikkautta, mutta punaviinit säilyttävät suosionsa myös kesällä, Vilkuna summaa.

Erityisesti viinit ovat suosiossa, mutta paljon menee myös erikoisoluita, jotka sopivat hyvin muun muassa grilliruoan kaveriksi.

Tuoteviestintäpäällikön mukaan kesä on myös hanapakkausten sesonkiaikaa. Vilkunan mukaan hanapakkaukset ovat hyvä ratkaisu, jos haluaa pitää alkoholijuomansa lämpimällä säällä pidempää viileänä.

– Juoma säilyy pidempää kylmänä hanapakkauksissa kuin pullossa, tuoteviestintäpäällikkö muistuttaa.

Kesällä suomalaiset siis siirtyvätkin tuhdeista juomista kohti kepeämpiä ja raikkaita valintoja. Kuplajuomat, valkoviinit ja erikoisoluet ovat kesällä suosiossa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja