Nyt retroillaan! Muistatko vielä Sinisen enkelin ja Ampiaisen? Helppo valmistaa kotona
Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen tuoreessa Suomalainen drinkki -kirjassa (Tammi 2017) esitellään myös menneiden vuosikymmenten juomahittejä.
Uutuuskirjassa Suomalainen drinkki käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen.
Mukana teoksessa on myös todelliset klassikot: muistatko sinä vielä legendaariset juomat, Sinisen enkelin ja Ampiaisen?
Sininen enkeli
2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
Spriteä
Jääpaloja
Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka
Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Spritellä ja sekoita lusikalla. Koristele.
Ampiainen
2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
Ginger alea
Jääpaloja
Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka
Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Ginger Alella ja sekoita lusikalla. Koristele.
Läjde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti