Nyt retroillaan! Muistatko vielä Sinisen enkelin ja Ampiaisen? Helppo valmistaa kotona

Sininen Enkeli Ampiainen
Kumman sinä valitsisit: Sinisen enkelin vai Ampiaisen? Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen tuoreessa Suomalainen drinkki -kirjassa (Tammi 2017) esitellään myös menneiden vuosikymmenten juomahittejä.

Uutuuskirjassa Suomalainen drinkki käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen

Mukana teoksessa on myös todelliset klassikot: muistatko sinä vielä legendaariset juomat, Sinisen enkelin ja Ampiaisen? 

Sininen enkeli

2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
Spriteä 
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Spritellä ja sekoita lusikalla. Koristele.

Ampiainen

2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
Ginger alea
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Ginger Alella ja sekoita lusikalla. Koristele.

Läjde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja