Nerokas tapa hyödyntää mansikoiden kannat
Tiesitkö, että myös mansikan lehdet voi periaatteessa syödä. Vaikket lehtiä söisikään, voit hyödyntää niiden maun erilaisissa juomissa.
Mansikan perkaamisesta ylijääneet kannat voi hyödyntää näppärästi raikkaan kesäjuoman valmistuksessa. Lehdet ovat syötäviä, mutta koska niitä on epämiellyttävä pureskella, kannattaa lehdistä ja mansikan kannasta irtoava mansikan maku hyödyntää muulla tavoin, kuten veden maustamisessa.
Laita reilu määrä mansikankantoja vesikannuun ja anna veden jäähtyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan. Mansikanlehdet antavat vedelle raikkaan ja aidon marjaisan mansikanmaun. Lisää halutessasi mukaan myös pari viipaletta sitruunaa.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti