Nerokas tapa hyödyntää mansikoiden kannat

mansikat
Shutterstock

Tiesitkö, että myös mansikan lehdet voi periaatteessa syödä. Vaikket lehtiä söisikään, voit hyödyntää niiden maun erilaisissa juomissa.

Mansikan perkaamisesta ylijääneet kannat voi hyödyntää näppärästi raikkaan kesäjuoman valmistuksessa. Lehdet ovat syötäviä, mutta koska niitä on epämiellyttävä pureskella, kannattaa lehdistä ja mansikan kannasta irtoava mansikan maku hyödyntää muulla tavoin, kuten veden maustamisessa.

Laita reilu määrä mansikankantoja vesikannuun ja anna veden jäähtyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan. Mansikanlehdet antavat vedelle raikkaan ja aidon marjaisan mansikanmaun. Lisää halutessasi mukaan myös pari viipaletta sitruunaa. 

0:57

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja