Nerokas tapa hyödyntää mansikoiden kannat

mansikat
Shutterstock

Tiesitkö, että myös mansikan lehdet voi periaatteessa syödä. Vaikket lehtiä söisikään, voit hyödyntää niiden maun erilaisissa juomissa.

Mansikan perkaamisesta ylijääneet kannat voi hyödyntää näppärästi raikkaan kesäjuoman valmistuksessa. Lehdet ovat syötäviä, mutta koska niitä on epämiellyttävä pureskella, kannattaa lehdistä ja mansikan kannasta irtoava mansikan maku hyödyntää muulla tavoin, kuten veden maustamisessa.

Laita reilu määrä mansikankantoja vesikannuun ja anna veden jäähtyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan. Mansikanlehdet antavat vedelle raikkaan ja aidon marjaisan mansikanmaun. Lisää halutessasi mukaan myös pari viipaletta sitruunaa. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.