Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudan kylkeä olutkastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 25.10.2012 22:08

Hitaasti haudutettavista ruhonosista naudan kylkipalat ovat jääneet kotikeittiössäni pahasti paitsioon. Korjasin erhettä viikonloppuna ja kypsyttelin häränkylkeä kaikessa rauhassa maustetussa vehnäolutkastikkeessa. Jälleen edullinen, alle kymmenen euron herkku kilohinnaltaan. Itselleni riitti yksi luunympärys pääruoaksi lisukkeiden ja alkuruoan kanssa, joten mieti tarvittavaa lihan määrää syöjien mukaan. Reseptin mukaisella määrällä pitäisi talttua kovakin nälkä. Jos jää yli, niin liha on loistavaa tähderuokaa ja haarukalla raavittuna erinomaista leivän, letun tai tortillan päällä. Itse käytin lisukkeena pähkinämykyjä (kts. alakuva).

Naudan kylkeä olutkastikkeessa neljälle 2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

1,5 kg naudan kylkipaloja

2 porkkanaa, pieneksi kuutioituna

1 palsternakka, pieneksi kuutioituna

1 varsisellerin varsi, pieneksi kuutioituna

1 laakerinlehti2 rkl vehnäjauhoja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 tl kanelia

1 tl korianterin siemeniä jauhettuna

1/2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl appelsiininkuorta, raastettuna

2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

0,33 l vehnäolutta

5 dl lihalientä

suolaa

pippuria

Kuumenna iso kattila keskilämmölle. Lorauta 1 rkl öljyä ja oliiviöljyä. Laita kattilaan hienonnettu porkkana, palsternakka, lehtiselleri sekä laakerinlehti. Kuullota 10 min. Mausta sillä välillä liha suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle kevyesti vehnäjauhoja. Ota kasvikset syrjään kattilasta. Lisää loput voista ja öljystä. Ruskista lihat ja ota syrjään.

Pidä lämpöä yllä ja lisää kattilaan valkosipuli, kaneli, korianteri, inkivääri, appelsiinin kuori ja mehu, lihaliemi ja olut. Kaavi ja rapsuta pohjilta kaikki ainekset liemeen. Laita lihat ja kasvikset takaisin kattilaan. Sekoita ja kiehauta. Madalla lämpöä ja anna padan hautua kannen alla 2 h. Nosta kansi pois ja anna hautua 1-2 h. Nosta tarjolle ja nouki mukaan myös kasviksia. Tarjoa haluamasi lisukkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Häränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakivaNaudan kylkeä olutkastikkeessaHäränrintaa palsternakan ja purjon kera
häränrintaliharuokanaudan rintanaudanrintareseptislow food
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

häränrinta
  • 26.11.201522:18
    keittokirja

    Häränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakiva

  • 08.10.201210:07
    naudanrinta

    Häränrintaa palsternakan ja purjon kera