Naudan kylkeä olutkastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved

Hitaasti haudutettavista ruhonosista naudan kylkipalat ovat jääneet kotikeittiössäni pahasti paitsioon. Korjasin erhettä viikonloppuna ja kypsyttelin häränkylkeä kaikessa rauhassa maustetussa vehnäolutkastikkeessa. Jälleen edullinen, alle kymmenen euron herkku kilohinnaltaan. Itselleni riitti yksi luunympärys pääruoaksi lisukkeiden ja alkuruoan kanssa, joten mieti tarvittavaa lihan määrää syöjien mukaan. Reseptin mukaisella määrällä pitäisi talttua kovakin nälkä. Jos jää yli, niin liha on loistavaa tähderuokaa ja haarukalla raavittuna erinomaista leivän, letun tai tortillan päällä. Itse käytin lisukkeena pähkinämykyjä (kts. alakuva).

Naudan kylkeä olutkastikkeessa neljälle 2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

1,5 kg naudan kylkipaloja

2 porkkanaa, pieneksi kuutioituna

1 palsternakka, pieneksi kuutioituna

1 varsisellerin varsi, pieneksi kuutioituna

1 laakerinlehti2 rkl vehnäjauhoja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 tl kanelia

1 tl korianterin siemeniä jauhettuna

1/2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl appelsiininkuorta, raastettuna

2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

0,33 l vehnäolutta

5 dl lihalientä

suolaa

pippuria

Kuumenna iso kattila keskilämmölle. Lorauta 1 rkl öljyä ja oliiviöljyä. Laita kattilaan hienonnettu porkkana, palsternakka, lehtiselleri sekä laakerinlehti. Kuullota 10 min. Mausta sillä välillä liha suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle kevyesti vehnäjauhoja. Ota kasvikset syrjään kattilasta. Lisää loput voista ja öljystä. Ruskista lihat ja ota syrjään.

Pidä lämpöä yllä ja lisää kattilaan valkosipuli, kaneli, korianteri, inkivääri, appelsiinin kuori ja mehu, lihaliemi ja olut. Kaavi ja rapsuta pohjilta kaikki ainekset liemeen. Laita lihat ja kasvikset takaisin kattilaan. Sekoita ja kiehauta. Madalla lämpöä ja anna padan hautua kannen alla 2 h. Nosta kansi pois ja anna hautua 1-2 h. Nosta tarjolle ja nouki mukaan myös kasviksia. Tarjoa haluamasi lisukkeen kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.