Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrintaa palsternakan ja purjon kera

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 08.10.2012 10:07

Häränrinta on tällä hetkellä minulle yksiä kiehtovimpia raaka-aineita. Se kuuluu myös edullisimpiin ruhonosiin (8,40 e/kg). Olen tehnyt siitä kaikenlaista, mutta en ole vielä päässyt täysin sinuiksi sen kanssa. Potentiaalia löytyy aina vain enemmän. Olen tehnyt siitä parhaan maistamani lihakeiton, hauduttanut ja grillannut sitä sekä käyttänyt sitä pitkään haudutettuna monessa muodossa. Välillä olen kypsentänyt sitä pari tuntia ja toisinaan viisi. Raaka-aineen upeus näkyy, kun sitä riipii kypsänä sormenpäillä tai rouhii haarukalla. Perusjuttu on vain kypsentää rinta ylikypsäksi ja keksiä lihalle käyttöä. Tässä tapauksessa sain käsiini kaksi rintamöhkälettä, jotka laitoin hautumaan oman maan palsternakan sekä purjon kanssa. Tarjosin kylkeen vielä peruna-salvia-parmesaanikohokasta, jonka ohjeen löydät täältä.

Annoksen voi tehdä kokonaan isossa padassa, mutta itse käytin pannua ja uunivuokaa.

Haudutettua häränrintaa palsternakan ja purjon kera neljälle 1,5 kg häränrintaa

3 rkl rypsiöljyä

6 valkosipulinkynttä, morttelissa murskattuna

nippu ruohosipulia, hienonnettuna

1 kg pieniä palsternakkoja, kuorittuna ja pitkittäin puolitettuna

2 rkl ruskeaa sokeria

2 rkl omenasiiderietikkaa

250 g purjoa, valkoinen osa puolitettuna ja suikaloituna

lasillinen punaviiniä

1 l lihalientä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita puolet ruohosipulista morttelissa yhteen valkosipulin kanssa, jotta saat tahnaa. Mausta liha kunnolla suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla rypsiöljy. Paista liha öljyssä kauniin ruskeaksi molemmin puolin (3-5 min puoli). Ota liha syrjään. Levitä valkosipuli-ruohosipulitahna molemmin puolin lihan pintaan. Lisää pannulle palsternakkapuolikkaat ja purjosuikaleet. Mausta suolalla ja 1 rkl sokerilla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää omenasiiderietikka ja anna poreilla minuutin verran. Kaada mukaan viini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää 1 rkl sokeria ja tarkista maku. Mausta mieleiseksi. Laita liha uunivuokaan ja lisää pannulta ympärille kasvikset ja kastike. Kaada mukaan sen verran lihalientä kuin mahtuu. Laita uuniin hautumaan 2,5 tunniksi. Tarkasta välillä nesteen määrä ja maku ja lisää lientä, jos tarpeen, ettei liha kärähdä. Siivuta liha lautaselle, asettele kasvikset, lorauta lientä päälle ja koristele ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Häränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakivaNaudan kylkeä olutkastikkeessaHäränrintaa palsternakan ja purjon kera
häränrintanaudanrintapalsternakkapurjoreseptislow food
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

häränrinta
  • 26.11.201522:18
    keittokirja

    Häränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakiva

  • 25.10.201222:08
    liharuoka

    Naudan kylkeä olutkastikkeessa