Mainos
Mainos

Nämä 4 asiaa tapahtuvat, kun syöt jälkiruokaa joka päivä

Jälkiruoan tai makean syöminen kohtuudella silloin, kun sitä tekee mieli, on parempi vaihtoehto kuin makean ahminen suurina määrinä vain kerran viikossa.

Makeanhimolleen antautuminen tuotti yllättäviä tuloksia Marygrace Taylorille, joka kirjoitti kokemuksistaan Prevention-verkkosivustolle. Hän jakoi viikoittaisen jälkiruoka-pommin useammalle päivälle ja huomasi muutoksen tuoneen mukanaan terveydellisiä ja arkipäiväisiä vaikutuksia.

Opit tyytymään pienempiin annoksiin

Koska makeanhimo voi iskeä päivittäin, ei sen sammuttamista kannata lykätä ylenpalttiseen mässäilyyn kerran viikossa. Päivittäisen makeanhimon kun saa usein tyydytettyä pienelläkin keksillä tai leivoksella.

– Jos makeaa tulee ostettua enemmän, ei sitäkään kannata syödä kaikkea yhdellä kertaa huonon olon uhalla. Syö sen verran, kunnes olet tyytyväinen, Taylor neuvoo.

Et tunne syyllisyyttä kakun syömisestä

– Houkutuksia makean syömiselle voi tulla eteen perheaterialla tai ystävien kanssa kahvilassa. Itseltään jälkiruoan tai leivonnaisten kieltäminen järjestelmällisesti näissä tapauksissa voi luoda ulkopuolisuuden tunteen, Taylor sanoo.

Mutta jos otat jälkiruoan silloin kun sitä tekee mieli, ei sen syöminen tuota syyllisyyden tunnetta vaan nautinnollisen hetken yhdessä läheisten kanssa.

Pääset ostamaan uudet, pienemmät housut

– Kun syön makeaa vähän silloin kun sitä tekee mieli ahminen sen sijaan, että ahmisin sitä paljon kerran tai pari viikossa, on lopulta vähemmän, Taylor kertoo.

Näin makean syöminen ei välttämättä häiritse painonhallintaa tai laihduttamista.

Itseinhoamisen noidankehä päättyy

– Söin jälkiruokaa valtavia annoksia kerralla, jotta sain kerran viikossa ansaitsemani herkut. Tämä sai minut tuntemaan syyllisyyttä ja itsehillinnän puutetta, Taylor kertoo.

Nykyään Taylor nauttii jokaisesta makeasta suupalasta ilman itseinhoa. Syötyään jälkiruoan hän ei enää haikaile sitä lisää tai ajattele syöneensä liikaa.

– Nyt ajattelen vain että, vautsi, olipa se hyvää, Taylor toteaa.

***


Lähde: Organic Life

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja